• Plusstart - traineeship
 • Data-minded
 • Smart Cities
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, The Hague, Deventer, Heerenveen, Rotterdam

Plusstart Gebouwde omgeving - Smart Cities

Wil jij bijdragen aan een duurzame, leefbare en aantrekkelijke leefomgeving die voorbereid is op uitdagingen zoals klimaatverandering en verstedelijking?

Ben je data-minded en wil je de transities die gaande zijn in de gebouwde omgeving door nieuwe business modellen en andere samenwerkingsvormen verbeteren en versnellen? Wil je jouw digitale talent en programmeerkennis toepassen op de gebouwde omgeving, maar weet je nog niet precies op welk onderdeel? Solliciteer dan op de Plusstart Gebouwde omgeving - Smart Cities bij Witteveen+Bos!

In april 2019 kun je aan jouw Plusstart beginnen met als thema Smart Cities, waarin je werkt aan projecten gericht op transformaties van gebieden tot gebouwen en het slimmer en efficiënter inrichten van processen en systemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan energie scans, sensortoepassingen, climate vulnerability scans, data analyse en visualisatie, digitale constructie en parametrisch ontwerpen.

In een traineeship rouleer je over afdelingen binnen een bedrijf om na afloop van het traineeship te kiezen binnen welke afdeling jij wilt blijven werken. Bij Witteveen+Bos werken we niet met afdelingen, maar met product-marktcombinaties (PMC’s) binnen een bepaalde sector. Binnen een PMC werken discipline-groepen aan diverse type projecten. Als Plusstarter binnen de sector Gebouwde omgeving word je voor drie termijnen van circa zes maanden gekoppeld aan een andere groep en PMC binnen de sector. Daardoor leer je in anderhalf jaar de verschillende PMC’s en groepen binnen de sector kennen, alsook veel collega’s binnen Witteveen+Bos. Ook vindt er regelmatig intervisie plaats waar je samen met andere Plusstarters gestructureerd problemen uit de werkpraktijk aanpakt. Daarnaast krijg je één mentor welke je gedurende de looptijd van de Plusstart begeleidt. Als resultaat weet je beter op welk onderdeel van Gebouwde omgeving jij je kennis en expertise wilt inzetten en verdiepen, en in welke groep je jouw loopbaan na de Plusstart bij Witteveen+Bos wilt voortzetten.

Wat wij vragen

 • een afgeronde technische universitaire opleiding;
 • gedreven teamspeler die over de grenzen van het eigen vakgebied heen kan kijken;
 • uitstekende presentatie- en schrijfvaardigheden;
 • aantoonbare ervaring met datascience en/of ontwikkeling van digitale systemen.

Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • samenwerking met deskundige en enthousiaste collega’s;
 • veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap;
 • mogelijkheid voor internationale ervaringen;
 • de Plusstart waarin je gedurende anderhalf jaar rouleert en gericht werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheden om je te ontwikkelen als specialist, projectmanager of in een leidinggevende rol.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw ir. M.C. (Marije) Schilder, Projectingenieur Gebiedsontwikkeling, telefoon 06 86 81 53 96 of mevrouw I. (Ingrid) Bolier MSc, groepsleider Value management Den Haag, telefoon 06 22 02 96 27.

Share this vacancy

More information?