Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship assignment Deventer

Sociaal economische GIS-tool

Als ingenieur werk je aan projecten die zich op een iedere plek in Nederland kunnen bevinden. Wij zijn van Maastricht tot Texel betrokken in projecten. Bij elk project is de lokale context verschillend. De geografie verschilt, maar ook de mensen verschillen. Zo waant een projectleider zich telkens weer in een nieuwe sociale context. Om deze sociale context vanaf het begin in beeld te hebben wil Witteveen+Bos in GIS een Sociaal- Economische Baseline (SEB) tool ontwikkelen. Het doel van deze tool is om de projectleider met één druk op de knop alle relevante gebiedsinformatie te geven. De tool beantwoord vragen als: wie wonen er in mijn projectgebied? Zijn deze mensen in vergelijking met de rest van Nederland; oud, rijk, mobiel, hoogopgeleid etc.? Hoe kan ik mijn omgevingsmanagement daarop aanpassen? Door gebruik te maken van openbaar beschikbare datasets en een postcodeprofiel kunnen we deze informatie automatisch genereren. Kom jij ons daarbij helpen?

Wat wij vragen

Om onze meerwaarde in projecten te kunnen garanderen, is het meenemen van de projectspecifieke context een must. De vragen die we hierbij hebben zijn:

  • Wat zijn de onderscheidende sociale parameters van een projectgebied?
  • Hoe kan openbaar beschikbare (geo-)informatie van CBS, PBL etc. projectspecifiek gemaakt worden?
  • Kan de combinatie met andere bronnen resulteren in een ‘social digital twin’?
  • Wat voor platform kunnen we daar het best voor gebruiken?
  • Hoe ontsluiten we deze informatie gebruiksvriendelijk naar de projectleider en projectmedewerkers?

De stage of afstudeeropdracht is in overleg in te vullen, waarbij wij open staan voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden. De opdracht en invalshoek wordt afgestemd op opleiding en studie (hbo/wo).

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor te Deventer kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je alle denkbare specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij je opdracht. Wij hebben ook contacten met Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies, system integrators, etc. Deze interne en externe contacten kun je gebruiken voor nadere informatie, pilots of cases. Zo krijg je ook volop de mogelijkheid een beeld te vormen van werken bij een ingenieursbureau. Aanvang en duur: in overleg.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ing. C.D (Erik) Kraan, groepsleider Geo-informatie, telefoon 06 23 25 76 34.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor