• Advisering in alle projectfasen
 • Integrale gebiedsontwikkelingen
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, The Hague

Ingenieur project- en contractmanagement

Ben jij recent afgestudeerd en wil jij opdrachtgevers adviseren op het gebied van project- en contractmanagement voor projecten in de stedelijke omgeving?

In deze functie binnen de groep Project- en contractmanagement adviseer je opdrachtgevers in alle projectfasen. Dit betreft strategische advisering in de initiatieffase, de ontwerpfase, contract- en aanbestedingsfase en realisatiefase. Als ingenieurproject- en contractmanagement werk je aan zeer diverse projecten, zoals integrale gebiedsontwikkelingen, infrastructuur en gebouwen. Hierbij zijn wij actief voor diverse overheden, semi-overheden en ontwikkelaars. Wij leveren inhoudelijk toegevoegde waarde op het gebied van projectbeheersing, contractvorming, aanbestedingsbegeleiding en contractbeheersing. Je maakt de gehele ontwikkeling van projecten mee. In de projecten werk je samen (met de opdrachtgever) in multidisciplinaire teams bestaande uit adviseurs, specialisten en projectmanagers. In de verschillende projecten vind jij het een uitdaging om de rol als spil in een project te vervullen. Jouw kracht ligt hierbij op het structureren van grote hoeveelheden informatie, het behouden van overzicht en het vormen van de verbindende factor met onze technisch inhoudelijke collega’s. Je hebt affiniteit met de technische inhoud van het project en bent daarbij in staat om zowel de technische oplossingen te beoordelen als ruimte te laten voor nieuwe oplossingen. Samen met onze specialisten en samenwerkingspartners (zoals stedenbouwkundigen) breng je projecten versneld een stap verder. In onze groep doe je inhoudelijke kennis en ervaring op in de voorbereiding en realisatie van projecten. Deze ervaringen bieden volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen richting project- of contractmanager.

De groep Project- en contractmanagement valt onder de sector Gebouwde omgeving, in de product-marktcombinatie (PMC) Gebiedsontwikkeling. Wij werken op alle schaalniveaus aan ontwerp en realisatie van integrale gebiedsontwikkelingen zoals Weespersluis, Westergouwe en Spoorzone Delft. Aan grootschalige infrastructuur (zoals de Blankenburgverbinding, Bereikbaar Stompwijk en het Amaliaviaduct Maasvlakte) en gebouwen (zoals Spuikwartier Den Haag, Parkeergarages Lammermarkt en Garenmarkt, Parkeergarage Jaarbeursplein). Daarnaast werken we in het buitenland aan grote infrastructurele werken, bijvoorbeeld de Cargo Transportation Route, ook wel CaTRo genoemd. Je standplaats is Amsterdam of Den Haag.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding in de civiele techniek of aanverwant vakgebied;
 • affiniteit met het ingenieursvak en technische inhoud van projecten;
 • gevoel voor belangen van stakeholders bij projecten in een stedelijke omgeving;
 • ondernemende instelling gericht op het zoeken naar marktkansen en samenwerkingspartners.

Wat wij bieden

 • meewerken in veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • deel uitmaken van een groep jonge enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid om te ontwikkelen als specialist, projectmanager, contractmanager of leidinggevende;

werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met de heer ir. J. (Jelmer) Kooij, groepsleider Project- en contractmanagement, telefoon 06 22 85 70 32. Vacaturenummer 337-110.

Share this vacancy