• Werken aan ruimtelijke projecten in binnen- en buitenland
 • Werken in integrale projectteams
 • Aansturende en coachende rol naar de junior ontwerpers
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam

Ervaren landschapsarchitect

Ben jij die ervaren landschapsarchitect die wil werken aan integrale projecten waarin ruimtelijk ontwerp een uitdagende opgave is?

Als ervaren landschapsarchitect ben je de persoon die complexe materie op een heldere manier kan uitleggen en verbeelden. Dit doe je vanuit je rol in projecten, maar ook vanuit een aansturende en coachende rol naar de junior ontwerpers. Je bent in staat om verschillende belangen in het ontwerpproces te wegen en op overtuigende wijze ontwerpinformatie in een interactief proces met opdrachtgever en stakeholders te ontsluiten en deze te vertalen naar concepten en ontwerpoplossingen. In een projectteam heb je de vaardigheid om de samenwerking tussen afzonderlijke werksporen te versterken, zodat je de verbindende schakel bent tussen technisch ontwerp, ruimtelijke inpassing en het omgevingsproces. Wij werken integraal, wat betekent dat samenwerking met disciplines zoals ecologie, civiele techniek, verkeer en watermanagement eerder regel dan uitzondering is. Onze aanpak kenmerkt zich door een nuchtere ontwerphouding, passend bij de mentaliteit van het ingenieursbureau. Vanuit een gedegen analyse zoeken wij creatieve oplossingen die leiden tot heldere concepten en realistische ontwerpen. Ontwerpen die maakbaar, betaalbaar en beheersbaar zijn. Dit doen wij in projecten op verschillende schaalniveaus, van visievorming tot uitvoering, zowel in stedelijk als in landelijk gebied. Voorbeelden van recente projecten zijn dijkversterking Noordelijke Maasvallei, ontwerpend onderzoek Gebiedsagenda IJsselmeer, inrichting openbare ruimte Grotiusplaats Den Haag, vormgeving Cruquiusbruggen Haarlem, Groenstructuurplan Stichtse Vecht, Inpassing en vormgeving Innova58 en waterentree Kinderdijk.

Met stedenbouwer Witteveen als een van de founding fathers van Witteveen+Bos zit ruimtelijk ontwerp al decennia in het DNA van ons bureau. De laatste tijd maken we een sterke groei door, waardoor er inmiddels een tiental gedreven landschapsarchitecten, architecten en stedenbouwers bij ons werken. Ons doel is om dit verder te laten groeien, zodat we kunnen inspelen op de groeiende vraag vanuit de markt.

Wij zien dat de druk op de ruimte in Nederland steeds groter wordt. Dit leidt tot meer complexe opgaven met verschillende leidende thema’s. Tot vragen hoe wonen, werken, recreatie, openbare ruimte en burgerschap samenhangen met opgaven zoals waterveiligheid, klimaatadaptatie, energietransitie, de gezonde stad, erfgoed en Smart Mobility. Bovendien raken planvorming en uitvoering meer verweven en is samenspraak of co-creatie met bewoners en gebruikers inmiddels niet meer weg te denken. Deze ontwikkelingen hebben invloed op de manier waarop wij werken en vraagt van landschapsarchitecten meer dan alleen uitstekende ontwerpkwaliteiten.

Wij werken vanuit de groep Landschapsarchitectuur en stedebouw, die onderdeel uitmaakt van de product-marktcombinatie (PMC) Planstudies en procesmanagement binnen de sector Gebouwde omgeving. De standplaats is in eerste instantie Amsterdam, maar zou in de toekomst Utrecht kunnen worden.

Wat wij vragen

 • een vlot, deskundig en inspirerend persoon, in staat om op zowel conceptueel als ontwerpend niveau te overtuigen;
 • coachingsvaardigheden naar junior ontwerpers;
 • bewezen affiniteit met de leidende thema’s;
 • een gedreven, ondernemende en zelfstandige werkhouding;
 • overtuigende beeldende communicatievaardigheden (zowel digitaal als schetsmatig);
 • over de grenzen van het eigen vakgebied heen kunnen en willen kijken;
 • wordt enthousiast van werken in integrale projectteams;
 • goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid;
 • inschrijving in het architectenregister is een vereiste.

Wat wij bieden

 • werken bij een gerenommeerd, internationaal opererend ingenieursbureau;
 • een dynamische en uitdagende werkomgeving in wisselende projectteams;
 • werken aan toonaangevende ruimtelijke projecten in binnen- en buitenland;
 • aandacht voor ontwikkeling door opleiding/cursussen en doorgroeimogelijkheden;
 • een marktconform loon.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, ruimtelijke, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan direct online. Wij vragen je om in een brief te motiveren waarom jij de geschikte persoon bent om ons team te versterken. We vragen je daarnaast om met drie referentieprojecten in woord en/of beeld aan te tonen over de gevraagde competenties te beschikken. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M. (Martijn) Franssen, landschapsarchitect, telefoon 06 19 27 83 64.

Share this vacancy

More information?