• Vergunningen en omgevingsmanagement
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Breda

Adviseur vergunningen- en omgevingsmanagement

Ben jij de enthousiaste en communicatief vaardige adviseur vergunningen- en omgevingsmanagement die wij zoeken?

Als adviseur vergunningen- en omgevingsmanagement adviseer je opdrachtgevers over te doorlopen procedures om projecten mogelijk te maken op het gebied van omgevingsrecht, vergunningen, ruimtelijke plannen en omgevingsmanagement. Je zorgt voor het snel en effectief doorlopen van de benodigde procedures en regelt en coördineert adviezen en onderzoeken ten aanzien van relevante thema’s zoals natuur, archeologie, bodembescherming, geluid, luchtkwaliteit en (afval)water. Intern stuur je de ondersteunende specialisten binnen Witteveen+Bos aan. Je fungeert hierbij als een spin in een web. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de opdrachtgever, het bevoegd gezag en de omgeving. Dit houdt in dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt om te zorgen voor draagvlak voor het project bij de bevoegde bestuursorganen en de betrokkenen in de omgeving. Kennis van de actuele wet- en regelgeving én oog hebben voor het omgaan met verschillende belangen in deze rol is cruciaal. Als adviseur vergunningen- en omgevingsmanagement kun je doorgroeien tot projectleider of omgevingsmanager.

Deze rol valt binnen de groep Vergunningen en omgevingsmanagement Breda, deze groep maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Omgevingsrecht en vergunningen binnen de sector Gebouwde omgeving. In deze groep zitten mensen die met veel enthousiasme binnen een grote diversiteit aan projecten als vergunningenspecialist werkt. Met onze expertise en interesse op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu, natuur, bodem, klimaat en duurzaamheid proberen we als groep in te spelen op actuele thema’s zoals bijvoorbeeld klimaatadaptatie (gezonde steden), herstedelijking (verandering van de openbare ruimte) en toekomstige wetgeving (zoals de Omgevingswet). Wij werken aan kleine en grote, complexe projecten in de planvormingsfase, de ontwerpfase en/of de realisatiefase. Daarnaast zijn wij huisadviseur van (grote) industriële bedrijven. Opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en bedrijven. Je standplaats is Breda, maar je zult geregeld op pad zijn voor de samenwerking met opdrachtgevers, partners en stakeholders uit de omgeving.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van planologie of milieukunde of een aanverwante studie (waaronder bouwkunde);
 • affiniteit of werkervaring met projectenwerk, vergunningen procedures en omgevingsaspecten;
 • kennis van milieu en huidige en toekomstige wetgeving (Omgevingswet) is een pre;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • goede organisatorische kwaliteiten;
 • flexibiliteit;
 • enthousiasme en gedrevenheid.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar (deel-)projectleiderschap en/of omgevingsmanager;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • deelname aan het 'Starterstraject' met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer ing. R.W.M. (René) Jansen, PMC-leider Omgevingsrecht en vergunningen , telefoon 06 51 07 35 59. Vacaturenummer NL00205

Share this vacancy