• Samenwerken met jonge collega's aan vernieuwende projecten op het gebied van geluid
 • Koppel op een slimme manier data om inzicht te geven aan onze opdrachtgever
 • Werk mee aan thema’s als onderwatergeluid en laagfrequent geluid, big-data en augmented reality.
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Projectingenieur geluid en trillingen

Wil je meewerken aan een aangenaam leefklimaat rondom onze infrastructuur?

Geluid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van infrastructuur. Er is rondom geluid complexe regelgeving om enerzijds tegemoet te komen aan de wensen van de omgeving en tegelijkertijd ontwikkeling van infra niet te stagneren. Er komt steeds meer data openbaar beschikbaar, burgers willen meer zeggenschap over de leefbaarheid in hun eigen buurt. In geografische informatiesystemen (GIS) en bouw-informatie-management (BIM) wordt steeds meer data uit verschillende disciplines slim gekoppeld. De geluidsadviseur weet de complexe materie op een heldere manier weer te geven en helpt overheden om hun project te realiseren.

Als projectingenieur geluid en trillingen ben je betrokken bij projecten op uiteenlopende gebieden van geluidsonderzoek. Je verzamelt en analyseert beschikbare gegevens, bouwt modellen conform voorgeschreven rekenmethodes en presenteert resultaten die de klant inzicht geven. Je werkzaamheden variëren van meten, analyseren of modelleren van gegevens en programmeren tot technisch en beleidsmatig advies en rapportage. Daarnaast verwachten wij van je dat je op termijn binnen onze adviesgroep een rol speelt bij de verdere ontwikkeling van thema’s als onderwatergeluid en laagfrequent geluid, slimme meettechnieken en big-data, augmented reality en BIM-koppelingen. Je standplaats is Deventer, maar je werkt soms ook op onze vestigingen in Den Haag, Amsterdam of bij de klant.

Binnen de sector Energie, water en milieu is de product-marktcombinatie (PMC) Industrie en energie actief op het gebied van geluid, lucht, veiligheid en energie. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor (semi-)overheden en bedrijven in binnen- en buitenland. Akoestisch onderzoek vindt plaats op het gebied van rail- en wegverkeerlawaai, bouwlawaai, geluidbeleid en bouwakoestiek. Een voorbeeld is de uitbreiding van de A58 in Noord Brabant. Voor de toekomstige verbrede weg maken we de geluidmodellen. In nauwe afstemming met Rijkswaterstaat en de gemeenten berekenen we daarmee waar er nieuwe geluidsschermen moeten komen en hoe hoog die nieuwe geluidschermen moeten worden.

Wat wij vragen

 • recent afgestudeerd technische of natuurwetenschappelijke opleiding op hbo- of wo-niveau;
 • affiniteit met geluid, trillingen, milieu;
 • bij voorkeur ervaring op het gebied van GIS, affiniteit met programmeren;
 • je bent gestructureerd, je vindt het leuk om grote hoeveelheden data te verwerken en kunt complexe materie duidelijk uitleggen;
 • je kunt projectmatig werken, je bent zelfstandig, leergierig en kwaliteitsbewust.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar (deel-)projectleiderschap;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw ir. I. (Inge) van den Berg, groepsleider Milieu en infrastructuur, telefoon 06 20 67 25 43, of mevrouw ir. E. (Eveline) Buter, PMC-leider Industrie en energie, telefoon 070 370 07 17. Vacaturenummer NL00196

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor