Adviseur vergunningen gevaarlijke stoffen

Adviseur vergunningen gevaarlijke stoffen

Young & Experienced Professional Higher education
Utrecht Deventer Den Haag
Safety
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij graag een baan waarin je de verduurzaming van de industrie mogelijk maakt? Spreekt het jou aan om alle milieuaspecten te beschouwen in deze transitie? Dan ben jij dé persoon die we zoeken!

Je functie

Chemicaliën maken deel uit van ons dagelijks leven en worden wereldwijd geproduceerd. De chemische industrie staat voor grote uitdagingen. Niet alleen moeten productieketens worden aangepast om de transitie van fossiele naar hernieuwbare grondstoffen te maken, maar ook moet de impact op mens en milieu verder worden gereduceerd. Door de materialen- en energietransitie zijn er veel projecten om bestaande installaties te veranderen en nieuwe fabrieken te bouwen. Dat is alleen mogelijk als deze projecten ook vergunbaar zijn. Witteveen+Bos adviseert (internationale) opdrachtgevers uit de chemische industrie met productielocaties in Nederland, maar ook overheidspartijen op het gebied van milieu en veiligheid. Voor onze adviesgroep Gevaarlijke Stoffen zijn we op zoek naar iemand die projecten om de industrie te verduurzamen mogelijk wil maken. Dit doe je door vast te stellen of de best beschikbare technieken (BBT) worden toegepast, er geen onacceptabele milieurisico’s ontstaan als gevolg van het project en de klant te adviseren in een dynamische omgeving met veel belanghebbenden. In dit speelveld ben je in staat om verschillende milieuonderzoeken op te stellen en dit samen te laten komen in een milieueffectrapportage (MER) en vergunningsaanvraag. Hierdoor leer je ook strategisch te adviseren over bijvoorbeeld de omgang met onzekerheden rond de ontwikkeling van het ontwerp en potentiële knelpunten als netcongestie of andere infrastructurele uitdaging. Door jouw advisering, je kennis van chemische processen en (groeiend) begrip van achterliggende regelgeving, maak je dat mogelijk. Vanuit de rol van adviseur kun je doorgroeien tot projectleider, zodat je deze trajecten zelf kunt leiden. Je eigen interesses en ambities zijn verder bepalend voor je ontwikkeling binnen het werkveld en onze organisatie. Binnen Witteveen+Bos is veel ruimte om jezelf en je werkveld verder te ontwikkelen.

Product-Marktcombinatie

De groep Gevaarlijke stoffen maakt onderdeel uit van de PMC (product-marktcombinatie) Milieu, Gezondheid en Leefomgeving binnen de sector Energie, Water & Milieu. Naast vergunningenadvisering, gebruik je deze ervaring ook om beleidsadvies te geven aan de Rijksoverheid en decentrale overheden om het vergunningenstelsel te verbeteren. De werkzaamheden worden vanuit het hoofdkantoor in Deventer uitgevoerd. Standplaats in Den Haag of Utrecht en vaste thuiswerkdagen zijn bespreekbaar.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo/wo-opleiding die je bekend heeft gemaakt met verduurzaming van industriële processen (bijv. chemie/chemische technologie, milieuwetenschappen, sustainable energy technologies, werktuigbouw e.d.);
 • kennis van de (gevaarlijke) eigenschappen van chemicaliën is belangrijk voor onze adviezen, en dus een pré;
 • een enthousiaste, scherpe geest, die in staat is hoofd- van bijzaken te scheiden;
 • inzicht in lopende maatschappelijke vraagstukken rond gevaarlijke stoffen (blootstelling door industriële emissies, bijv. vanuit OVV-rapport Industrie en Omwonenden, zeer zorgwekkende stoffen zoals PFAS);
 • de overtuiging dat een groene industrie in Nederland en Europa mogelijk is;
 • affiniteit met relevante regelgeving is een pré (Omgevingswet, KRW, natuurrichtlijnen);
 • in staat zijn om voorspoedig Nederlandse milieuregels en -voorschriften eigen te maken;
 • zelfstandig kunnen werken en een proactieve, ondernemende instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wat wij bieden

 • uitdagende projecten;
 • samenwerken met jonge, enthousiaste collega's in multidisciplinaire projectteams;
 • zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kan contact opgenomen worden met de heer J.W. (Jan Willem) Slaa, groepshoofd Gevaarlijke Stoffen, telefoon 06 86 82 27 08, of met mevrouw ir. J.L (Hannie) Dierx, PMC-leider Milieu, Gezondheid en Leefomgeving, telefoon 06 51 02 90 79.

More information?

Vacancies