• Samenwerken met andere topexperts aan innovatieve dijkversterkingsprojecten
 • Ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van inhoud, management en acquisitie
 • Aanspreekpunt en coach voor jonge collega’s
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Breda, Deventer, Rotterdam, Utrecht

Projectleider Waterkeringen

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière als projectleider op het gebied van waterkeringen en waterveiligheid?

Voor uitbreiding van onze adviesgroep(en) Waterkeringen zoeken wij een ervaren projectleider met een goed netwerk bij waterschappen, waterbouwkundige aannemers en binnen de diverse kennisgremia (ENW, HWBP, STOWA, dijkwerkers community). Als ervaren projectleider ben je meewerkend voorman in verkenningen van dijkversterkingen, planstudies en WBI-beoordelingen en vervul je in grote projecten de rol van Technisch Manager. Ontwikkeling op organisatorisch vlak en personeelsmanagement behoren tot de mogelijkheden. Naast Rotterdam en Deventer willen we in de komende jaren in Breda en Utrecht groeien.

De functie van projectleider Waterkeringen maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Hoogwaterbescherming en landinrichting. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken, inrichten en beheren van Nederlandse en buitenlandse deltagebieden. De PMC voert integrale projecten uit langs rivieren, meren en kusten waarbij afstemming belangrijk is tussen vakgebieden als waterveiligheid, ruimtelijke ordening, natuurontwikkeling, economie en (de effecten van) klimaatverandering. In Nederland werkt ons team aan grote programma's zoals het Deltaprogramma, het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Ruimte voor de Rivier. Daarnaast ondersteunen wij overheden bij de veiligheidstoetsing en versterking van zowel primaire als regionale waterkeringen. We werken onder andere aan de volgende projecten: Planuitwerking Afsluitdijk (maatregelen voor veiligstellen achterland), Planuitwerking Blankenburgverbinding (borging waterveiligheid als gevolg van tunnels), IJssel Delta (uitvoeringsontwerp van dijken), nieuwe normering (Deltabeslissing met overstromingsrisicobenadering) en toetsing en ontwerp van regionale keringen. Je standplaats wordt in overleg met jou bepaald.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo- of wo-opleiding in de civiele techniek, richting water(bouw) of geotechniek;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van waterveiligheid, geotechniek of waterkerende kunstwerken;
 • kennis van, en ervaring met probabilistisch ontwerp, geotechniek en waterkeringen (kennis van OI en WBI is een pre);
 • warme contacten bij waterschappen en aannemers;
 • ervaring met het zelfstandig leiden en beheersen van projecten, als ook met het adviseren van klanten;
 • uitstekende mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden en een groot analytisch vermogen;
 • een ondernemende, enthousiaste, nieuwsgierige, klantgerichte en proactieve instelling.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
 • samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s in multidisciplinaire teams;
 • een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid tot aandelenparticipatie;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid, zowel in het werk zelf als op het gebied van loopbaanontwikkeling.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. J. (Joost) Lansink, groepsleider Waterkeringen Utrecht, telefoon 06 10 40 64 15, of mevrouw ir. M.L. (Margot) Drost, groepsleider Waterkeringen Rotterdam, telefoon 06 27 16 98 01. Vacaturenummer NL00175.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor

Joost Lansink