Milieuadviseur gevaarlijke stoffen

Milieuadviseur gevaarlijke stoffen

Young & Experienced Professional Higher education
Utrecht Den Haag Deventer
{{ $t('vacancy.apply') }}

Draag jij graag bij aan een gezonde leefomgeving en schonere industrie? Wil jij negatieve effecten en onacceptabele risico’s van gevaarlijke stoffen, zoals PFAS, voorkomen? Wil jij graag een baan waarin je ontdekt hoe je inhoudelijke chemische kennis toepasbaar is in de praktijk? Dan ben jij dé persoon die we zoeken!

Je functie

Chemicaliën maken deel uit van ons dagelijks leven, maar kunnen onze leefomgeving en gezondheid aantasten. Witteveen+Bos adviseert (internationale) opdrachtgevers uit de chemische industrie, de infrastructurele sector en overheden op het gebied van milieu en veiligheid. Voor onze adviesgroep Gevaarlijke Stoffen zijn we op zoek naar iemand die zich wil storten op (maatschappelijke) vraagstukken rond chemicaliën. Denk hierbij aan het vaststellen van (on)acceptabele risico’s op de leefomgeving, de ontwikkeling van hulpmiddelen om gezondheidseffecten in beeld te brengen en een grote variatie aan adviesvragen van onze klanten. Door je actieve, leergierige houding begrijp je snel nieuwe materie en weet je wat er speelt binnen het maatschappelijk debat. Je wil graag dat mens en milieu geen schade ondervinden van de toepassingen van gevaarlijke stoffen. Door jouw advisering, je kennis van chemische processen en (groeiend) begrip van achterliggende regelgeving, maak je dat mogelijk. Vanuit de rol van milieuadviseur kun je doorgroeien tot projectleider. Je eigen interesses en ambities zijn verder bepalend voor je ontwikkeling binnen het werkveld en onze organisatie. Binnen Witteveen+Bos is veel ruimte om jezelf en je werkveld verder te ontwikkelen.

Product-Marktcombinatie

De groep Gevaarlijke stoffen maakt onderdeel uit van de PMC (product-marktcombinatie) Milieu, Gezondheid en Leefomgeving binnen de sector Energie, Water & Milieu. De werkzaamheden worden vanuit het hoofdkantoor in Deventer uitgevoerd. Standplaats in Den Haag of Utrecht en vaste thuiswerkdagen zijn bespreekbaar.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo/wo-opleiding die je bekend heeft gemaakt met (gevaarlijke) eigenschappen van chemicaliën (bijv. chemie/chemische technologie, farmacie, toxicologie, medische milieukunde, milieuwetenschappen e.d.);
 • een enthousiaste, scherpe geest, die in staat is hoofd- van bijzaken te scheiden;
 • inzicht in lopende maatschappelijke vraagstukken rond gevaarlijke stoffen (PFAS, blootstelling door industriële emissies, zeer zorgwekkende stoffen, gewasbeschermingsmiddelen);
 • affiniteit met bijbehorende regelgeving is een pré (REACH, Omgevingswet en milieuvergunningen);
 • in staat zijn om voorspoedig Nederlandse milieuregels en -voorschriften eigen te maken;
 • zelfstandig kunnen werken en een proactieve, ondernemende instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wat wij bieden

 • uitdagende projecten;
 • samenwerken met jonge, enthousiaste collega's in multidisciplinaire projectteams;
 • zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kan contact opgenomen worden met de heer J.W. (Jan Willem) Slaa, groepshoofd Gevaarlijke Stoffen, telefoon 06 86 82 27 08, of met mevrouw ir. J.L (Hannie) Dierx, PMC-leider Milieu, Gezondheid en Leefomgeving, telefoon 06 51 02 90 79.

More information?

Vacancies