Projectingenieur waterveiligheid

Projectingenieur waterveiligheid

Young & Experienced Professional Master
Water Technology Project Management / Process Management Water Management
{{ $t('vacancy.apply') }}

Jouw kennis in waterbouw inzetten om een bijdrage te leveren aan de inrichting en veiligheid van overstromingsgebieden in Vlaanderen?

Je functie

Als projectingenieur beoordeel en ontwerp je gebieden die te kampen hebben met wateroverlast en kijk je vanuit een multidisciplinair projectteam naar de effecten van het ontwerp op de omgeving. In Vlaanderen werkt ons team aan programma’s in het kader van Integraal Waterbeleid zoals het Sigmaplan en Blue Deal. We ondersteunen overheidsinstanties en privébedrijven om waterbeheer te optimaliseren. Denk hierbij aan volgende projecten: ‘Inrichting van het gecontroleerd gereduceerd overstromingsgebied Doelpolder’, ‘Inrichting van de vallei van de Kleine Nete’ en ‘Waterplan Antwerpen’.

Product-Marktcombinatie

Als projectingenieur waterveiligheid maak je deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, Rivieren en Steden. Deze unit draagt bij aan het duurzaam gebruik, inrichting en beheer van de Belgische kust, rivieren en beken in Vlaanderen. We pakken prangende problemen zoals bescherming tegen wateroverlast en buffering tegen droogte aan. Samen met je collega's voer je integrale projecten uit langs rivieren, meren en kusten waarbij er steeds wordt afgestemd met verschillende vakgebieden als waterveiligheid, ruimtelijke ordening, natuurontwikkeling, economie en (de effecten van) klimaatverandering.

Wat wij vragen

 • master in ingenieurswetenschappen;
 • je bent (bijna) afgestudeerd, of beschikt al over passende werkervaring;
 • ambitie om je op inhoudelijk vlak te ontwikkelen tot specialist in waterveiligheid;
 • je bent een enthousiaste teamspeler;
 • sterke geschreven en mondelinge communicatieskills;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • organisatorisch talent;
 • een ondernemende en proactieve houding.

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten waarin je kunt groeien als professional;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • goede begeleiding door ervaren professionals en een breed aanbod interne en externe opleidingen;
 • marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen, zoals een mobiliteitsbudget, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering (met de mogelijkheid om gezinsleden aan te sluiten tegen een voordelig tarief), maaltijdcheques, thuiswerkvergoeding, mogelijkheid tot het leasen van een fiets, flexible income plan;
 • goede work/life balance: flexibiliteit qua werktijd en werkplek, 2 thuiswerkdagen per week.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd innovatieve oplossingen ontwikkelt voor complexe maatschappelijke vraagstukken op gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Onze ruim 1.400 medewerkers werken vanuit een inspirerende werkomgeving aan veelzijdige en uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Werken bij Witteveen+Bos Belgium betekent veel ruimte voor verantwoordelijkheid, ondernemerschap en initiatief, waarbij persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling worden gestimuleerd. We zijn een onafhankelijk bureau en de aandelen van ons bedrijf zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Wil je graag je steentje bijdragen aan een betere wereld? Solliciteer dan online of via HR-BE@witteveenbos.com.

Vacancies