• Werken in de Champions League voor bruggen, sluizen en tunnels;
  • Enthousiaste collega’s;
  • Multidisciplinaire projecten waarbij cybersecurity een ‘hot topic’ is.
Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship assignment Amsterdam, Deventer

Cybersecurity en infrastructuur

Ben jij een enthousiaste stagiair die graag wil onderzoeken hoe cybersecurity efficiënt en effectief kan worden ingericht bij beweegbare bruggen, sluizen en tunnels op basis van de ISO 27001/27002?

De wereld om ons heen is in een hoog tempo aan het veranderen. Ontwikkelingen zoals Big Data en Internet of Things (IoT) beïnvloeden de manier waarop we onze (civiele) infrastructuur en het stedelijk gebied inrichten. Denk aan slimme en gezonde steden, intelligente transport systemen en energieneutrale infrastructuur. In plaats van om statische infrastructuur gaat het steeds vaker om dynamische systemen. Het functioneren van de installaties zijn daarbij bepalend voor de beschikbaarheid en veiligheid van deze systemen, zoals bruggen, sluizen, wegen en tunnels. Eén van de belangrijke vragen is hierbij hoe we de functionele veiligheid en cybersecurity van onze infrastructuur zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen borgen.

Wij hebben diverse onderzoeksvragen op dit gebied, zowel technisch als ook bedrijfskundig. Wat zijn de zwakke plekken in onze systemen binnen de civiele infrastructuur en hoe gaan we hier mee om? Wat zijn de risico’s op het gebied van cybersecurity en hoe bepaal je deze? Welke oplossingen zijn geschikt op zowel technisch als procesmatig vlak om beveiligd te zijn tegen digitale bedreigingen van buitenaf? Hoe passen we hierbij de ISO 27001/27002 op efficiënte en effectieve wijze toe bij onze opdrachtgevers?

De product-markt-combinatie (PMC) Smart Infra Systems (SIS) maakt onderdeel uit van de sector Infrastructuur en mobiliteit en heeft een leidende positie in Nederland in de advisering rond elektrotechnische, werktuigbouwkundige en ICT-systemen in (civieltechnische) projecten. De toepassing van industriële automatisering (IA) en integratie van installaties (zowel fysiek als functioneel) in grote infraprojecten vormt hierbij eveneens een randvoorwaarde voor adviesdiensten op het gebied van SMART grids, SMART infra, Intelligent transport systems en energieneutrale infrastructuur. Voorbeelden van projecten waaraan wij werken zijn tunnels, beweegbare bruggen en sluizen, maar ook energie-infrastructuur en mobiliteitsvraagstukken. Denk hierbij aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen, Zuidasdok in Amsterdam en het onderzoeken van 400 objecten van Rijkswaterstaat binnen het IMPAKT-programma op het gebied van beveiliging en veiligheid van IA. We werken als PMC aan projecten in zowel binnen- als buitenland, en zijn vertegenwoordigd op meerdere vestigingen in Nederland (o.a. Amsterdam, Breda en Deventer).

Wat wij vragen

  • hbo- of wo-opleiding ICT, elektrotechniek, informatietechnologie, technische bedrijfskunde of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer of Amsterdam kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, waterschappen, aannemers, systemintegrators etc.. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek.

  • aanvang: in overleg;
  • duur: 4-5 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemen en veiligheid, telefoon 06 53 35 62 34.

More information?