• Duurzame energie
 • Bedenk innovatieve oplossingen
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer

Adviseur duurzame energie

Wil jij jouw actuele kennis van duurzame energie inzetten om spraakmakende infrastructurele projecten te realiseren?

De energietransitie speelt (inter-)nationaal een steeds belangrijkere rol in de fysieke leefomgeving. Als adviseur duurzame energie werk je aan studies, ontwerpen en de realisatie van infrastructurele projecten, zoals bijvoorbeeld de renovatie of nieuwbouw van een beweegbare brug, sluis of tunnel. Daarbij is het jouw uitdaging om innovatieve oplossingen voor energiebesparing en energieopwekking in deze projecten een plek te geven en technisch uit te werken. Binnen de projecten werk je samen met enthousiaste collega’s aan een scala van advies- en ontwerpwerkzaamheden voor duurzame energie en circulaire economie. Denk hierbij aan een business case voor Smart Grids, een ontwerp van een energieneutrale beweegbare brug of sluis, een haalbaarheidsstudie naar elektrische laadinfrastructuur voor Zero Emission Busvervoer en de inpassing van zonneparken langs het wegennet. Je standplaats is Amsterdam of Deventer.

De groep Duurzame energie in infrastructuur, onderdeel van de sector Infrastructuur en mobiliteit, werkt aan spraakmakende projecten, zoals het ontwerpen van elektrisch busvervoer in Zwolle en Tilburg, de technische en landschappelijke inpassing van zonne-energie langs de A7 en het ontwerpen van een energie neutrale brug in Noord-Holland. Binnen de groep worden studies verricht, adviezen geleverd, ontwerpen binnen het vakgebied opgesteld en de realisatie van de uitvoering begeleid. Vanwege de groei van de activiteiten binnen de groep zijn wij op zoek naar versterking.

Wat wij vragen

 • hbo of wo technische opleiding op het gebied van duurzame energie (bijvoorbeeld Sustainable Energy Technology), energietechniek, duurzaamheid, elektrotechniek, ICT, mechatronica, werktuigbouwkunde, circulaire economie, of gelijkwaardig;
 • aantoonbare affiniteit met infrastructuur en installaties;
 • een visie op duurzame energie en de mogelijkheden om hier invulling aan te geven in een infrastructurele context;
 • een enthousiaste innovator met een pragmatische instelling;
 • teamspeler;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pas afgestudeerden; het Starterstraject;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en duurzame energie 0570 69 75 72 of 06 22 52 87 11 of mevrouw P.L. (Paulien) Hoogvorst MSc, adviseur Duurzame energie in infrastructuur 020 312 55 69 of 06 19 29 08 35. Vacaturenummer NL00169.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor