• Duurzame energie
 • Bedenk innovatieve oplossingen
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer

Projectingenieur duurzame energie systemen - PMC SIS

Wil jij jouw kennis van duurzame energie systemen inzetten om spraakmakende infrastructurele projecten te realiseren?

De energietransitie speelt (inter)nationaal een steeds zichtbaarder rol in de inrichting van onze leefomgeving. Als adviseur duurzame energie systemen werk je aan de voorbereiding en realisatie van infrastructurele projecten, zoals de renovatie of nieuwbouw van een beweegbare brug, sluis of tunnel. Het is jouw uitdaging om innovatieve oplossingen voor energiebesparing en energieopwekking in deze projecten een plek te geven. Daarbij wordt je betrokken in de technische uitwerking van systemen en installaties: je stelt adviezen op, maakt ontwerpen, schrijft mee aan contracten en begeleidt de uitvoering van projecten. Binnen multidisciplinaire projecten werk je samen met enthousiaste collega’s aan een scala van advies- en ontwerpwerkzaamheden voor duurzame en veilige infrastructuur. Denk hierbij aan een business case voor Smart Grids, een ontwerp van een energieneutrale beweegbare brug of sluis, een haalbaarheidsstudie naar elektrische laadinfrastructuur voor Zero Emission Busvervoer en de inpassing van zonneparken langs het wegennet. Je standplaats is Amsterdam of Deventer.

De groep Duurzame energie in infrastructuur, onderdeel van de sector Infrastructuur en mobiliteit, werkt aan spraakmakende projecten, zoals studies naar zero emission busvervoer in Zwolle en Tilburg, de inpassing van zonne-energie op stationslocaties voor ProRail, het ontwerp van de Cruquiusbrug in Noord-Holland en de duurzame renovatie van de Eerste Heinenoordtunnel. Vanwege de groei van de activiteiten binnen de groep zijn wij op zoek naar versterking.

Wat wij vragen

 • technische hbo-of wo-opleiding op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, ICT, energietechniek, duurzame energie of gelijkwaardig;
 • aantoonbare affiniteit met infrastructuur en technische installaties;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal, onder meer in verband met communicatie met veelal Nederlandse opdrachtgevers;
 • een visie op de toepassing van duurzame energie in een infrastructurele context;
 • een enthousiaste innovator met een pragmatische instelling;
 • teamspeler;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pas afgestudeerden; het Starterstraject;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen mevrouw P.L. (Paulien) Hoogvorst MSc, adviseur Duurzame energie in infrastructuur 020 312 55 69 of 06 19 29 08 35.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor