Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Adviseur ruimtelijke planprocedures

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven adviseur op het snijvlak van omgevingsrecht en planologie die spraakmakende, multidisciplinaire projecten in het domein ruimtelijke ordening verder brengt. Wil jij je kennis in de praktijk verder ontwikkelen en samen met collega’s meerwaarde creëren voor de opdrachtgever en de fysieke leefomgeving van de toekomst?

Je adviseert onze opdrachtgevers in het complexe samenspel tussen benodigde planproducten en vergunningen, de betrokken bevoegde gezagen en een kritische, meedenkende omgeving. Je schakelt continu tussen projectdoelstelling, juridisch-planologische mogelijkheden en ambities en belangen van partijen. Je zorgt voor grip op het project door het aanbrengen van structuur in integrale ontwerpopgaven, coördineert en analyseert daarbij de inbreng van onze specialisten.

Op inhoud bestaan je werkzaamheden uit:

 • het uitwerken van projectbesluiten of omgevingsplannen voor de wettelijke procedure;
 • kritisch meedenken met vakdisciplines (ontwerpers, milieuspecialisten en MER);
 • het coördineren van en afstemmen met milieuonderzoeken;
 • strategisch meedenken met betrekking tot de wettelijke procedure.

Je werkt aan integrale projecten zoals woningbouwontwikkelingen, rivierverruimingen, natuurontwikkelingsprojecten, (snel-)wegverbredingen en energieprojecten. Voorbeelden van projecten waar onze adviseurs nu aan werken zijn Zonneroute Hoogeveen-Emmen, dijkversterkingen Zwolle - Olst en Meanderende Maas, Rondweg Lelystad-Zuid en Beter Bereikbaar Wageningen.

Je beschikt over een brede belangstelling voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving en de daaraan gerelateerde milieuthema’s. Je kunt snel schakelen en bent creatief in het zoeken naar oplossingen. En je bent in staat om dit te ‘vertalen’ naar begrijpelijke informatie voor de opdrachtgever. Zo help je onze opdrachtgevers om hun projecten effectief de benodigde procedures te laten doorlopen.

Gaandeweg bouw je je eigen netwerk op en ben je in staat om vanuit dat netwerk opdrachten te verwerven. Na verloop van tijd kun je doorgroeien tot bijvoorbeeld senior adviseur, projectleider of omgevingsmanager.

Tijdens een gewone werkdag draag je zorg voor het verzamelen en inhoudelijk afstemmen van de input voor projectbesluiten en omgevingsplannen van diverse milieu- en omgevingsthema’s zoals natuur, archeologie, bodembescherming, geluid en luchtkwaliteit. Op basis van deze informatie adviseer je onze klanten en stel je de planproducten op. Je denkt gevraagd en ongevraagd mee over planprocedures en juridische en inhoudelijke knelpunten.

Binnen de sector Gebouwde omgeving is de product-marktcombinatie (PMC) Omgevingsrecht en Vergunningen actief op het gebied van vergunningen, ruimtelijke planbegeleiding en omgevingsmanagement. Wij werken aan uiteenlopende, meestal complexe projecten in de planvormingsfase, de ontwerpfase en/of de realisatiefase. Onze opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en bedrijven. De groep ruimtelijke planprocedures werkt primair vanuit onze vestiging in Deventer, wat ook je standplaats zal zijn. Afhankelijk van de projecten waaraan je werkt, reis je regelmatig af naar locaties door het hele land.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-/hbo+-opleiding bestuurs-/omgevingsrecht, planologie of andere relevante opleiding;
 • enige werkervaring in een vergelijkbare rol is prettig maar geen vereiste. Net afgestudeerden zijn van harte welkom om te solliciteren;
 • kennis van huidige en toekomstige wetgeving (Omgevingswet);
 • kennis van milieuthema’s;
 • interesse in ambtelijke en bestuurlijke processen;
 • affiniteit met digitale modellering van planproducten;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • acquisitievaardigheden;
 • flexibiliteit.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan directonline. Voor nadere inlichtingen over deze vacature, kun je contact opnemen metmevrouw mr. E. (Liesbeth) Buwalda, groepsleider Ruimtelijke Planprocedures,telefoon +31 6 27 16 98 57 of met de heer drs. M.J. (Maurits) Schilt,PMC-leider Omgevingsrecht en Vergunningen, telefoon +31 6 27 16 97 73. Vacaturenummer NL00918.

More information?