Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Antwerp, Gent

Gebiedsmedewerker

Zoek jij een baan waarin je jouw kennis en kunde optimaal kan inzetten en jezelf verder kan ontwikkelen met behulp van een enthousiast en gedreven team? Reageer dan op deze vacature en kom kijken wat Witteveen+Bos jou te bieden heeft!

Als startend gebiedsmedewerker werk je aan unieke en interessante projecten door heel Vlaanderen. Dit kunnen bijvoorbeeld gebiedsontwikkelingsprojecten (natuurherstel, overstromingsgebieden herinrichting landbouwgebieden) en waterbeheersingsprojecten (beekherstel, vismigratieprojecten). Afhankelijk van jouw interesse werk je aan projecten die jou leuk lijken en waar jij ervaring in wilt opdoen.

Je bent in deze projecten verantwoordelijk voor de coördinatie van het uit te voeren veldwerk en je bent contactpersoon van gebiedsbeheerders en lokale actoren. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het coördineren en uitvoeren van (veld)onderzoek naar de bodem, water, fauna en flora. Jij kan jouw opdrachtgever bijvoorbeeld adviseren over hoe om te gaan met de inrichting van het gebied. Daarnaast krijg je de kans om onderzoeken naar andere ondergrondthema’s, zoals archeologisch onderzoek en onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten te coördineren. Uiteraard doe je dit niet alleen. Ervaren en minder ervaren collega’s uit ons enthousiaste team met verschillende expertises helpen je graag.

De functie valt binnen de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, Rivieren en Steden. Wij verzorgen diverse studies voor integrale projecten en voeren specialistisch onderzoek uit. Het betreft een breed werkterrein, dat varieert van advisering en onderzoek rond diverse thema’s van de bodem, water, ecologie en ondergrond (o.a. archeologie, bodemkwaliteit, conventionele explosieven). Standplaats voor deze functie is Antwerpen of Gent, maar een aantal dagen per week ben je sowieso aanwezig in onze projectgebieden. Wil jij deel uitmaken van ons gedreven en gezellige team en aan de slag in één van onze mooie kantoren, dan komen wij graag met je in contact!

Wat wij vragen

 • een afgeronde bachelor of master in de richting van milieukunde, fysische geografie, land- en watermanagement, archeologie of een vergelijkbare opleiding;
 • starter of maximaal 1-2 jaar werkervaring;
 • affiniteit met milieu(vraagstukken);
 • leergierig, gemotiveerd en in staat zijn om ‘on the job’ kennis en vaardigheden eigen te maken én toe te passen;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kunnen (samen)werken;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;
 • eventuele ervaring en/of affiniteit met GIS en/of programmeren (Python) is een plus;
 • je vindt het leuk om probleemoplossend te werken en kwalitatief goed werk te leveren.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
 • veel vrijheid in je werkzaamheden en loopbaanontwikkeling;
 • samenwerken in een gedreven en enthousiast team;
 • een breed aanbod aan in- en externe opleidingen, waaronder een uitgebreid starterstraject;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Je komt terecht in een internationaal advies- en ingenieursbureau. Witteveen+Bos ontwikkelt wereldwijd innovatieve oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan veelzijdige en uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Ook jij!

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je interesse in deze functie en wens je verdere inlichtingen over deze vacature? Dan kan je terecht bij onze HR afdeling via mail: hr-be@witteveenbos.com

More information?