Adviseur industriële automatisering

Adviseur industriële automatisering

Young & Experienced Professional Higher education
Deventer Amsterdam Utrecht Rotterdam Breda
Information Technology Electrical Engineering Energy
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij het brein zijn achter baanbrekende projecten in energie en/of water die er voor zorgt dat installaties en beheerorganisaties daadwerkelijk functioneren zoals de bedoeling is?

Je functie

Als adviseur industriële automatisering verzorg je de technische en/of organisatorische advisering voor het ontwerp en beheer van industriële (proces)automatiseringsinstallaties in de energie- en/of watersector. Je werkt aan een breed scala aan uitdagende multidisciplinaire projecten met enthousiaste elektrotechnische, werktuigbouwkundige, procestechnologische ingenieurs en bedrijfskundige adviseurs. Je werkt aan innovatieve, vooruitstrevende projecten specifiek op het gebied van procesautomatisering in een richting die het beste past bij jou. Samen met opdrachtgevers en collega’s werk jij aan het opstellen van lange termijn visies voor procesautomatisering, concrete implementatieplannen, (organisatie)adviezen voor beheerorganisaties en (cyber)security by design, het onderzoeken en ontwerpen van nieuwe (modelgebaseerde) besturingsconcepten, het opstellen van adviezen voor broeikasgasemissiereductie en energiebesparing, het opmaken van functionele- en technische specificaties en het maken van begrotingen. Jouw carrièremogelijkheden zijn divers met een takenpakket variërend van advies, onderzoek, ontwerp, contractvorming en uitvoeringsbegeleiding van complexe installaties tot het ondersteunen in de groei en ontwikkeling van beheerorganisaties van procesautomatisering. Het lijkt hiermee sterk op een traineeship, maar dat is het niet! Je hebt volop groeimogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als in projectmanagement en commercie. Voor deze rol zijn we op zoek naar een young- en ervaren professional. Als ervaren professional ben je ook een aanspreekpunt en coach voor jonge collega’s.

Product-Marktcombinatie

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Elektrische en Procesautomatiseringssystemen werken ongeveer 30 ingenieurs en adviseurs aan uitdagende vraagstukken op het gebied van elektrotechniek en procesautomatisering. Voorbeelden van elektrotechnische duurzame projecten waaraan wij een belangrijke bijdrage geleverd hebben zijn (hoogspannings-)netverzwaring Noord-Holland, waterstoffabriek havens Rotterdam, uitbreiding vermogensdistributie van de 110kV-lijn Deventer Platvoet – Goor – Rijssen, containerterminals Tweede Maasvlakte in Rotterdam, groengas rioolwaterzuivering Echten, capaciteitsverdubbeling drinkwaterpompstation Andijk, warmtenet pompstation Delft. Projecten op het gebied van procesautomatisering zijn, procesoptimalisatie afvalwaterzuiveringsinstallatie Sloe, Waterfabriek Wilp, circulaire rioolwaterzuiveringsinstallatie Terwolde en medicijnrestenverwijdering rioolwaterzuiveringsinstallatie Winterswijk, visie en business case procesautomatisering Hoogheemraadschap van Delfland, blauwdruk en implementatieplan beheerorganisatie procesautomatisering Waterschap Vechtstromen, inkoopstrategie en raamcontracten procesautomatisering Waterschap De Dommel. Door de diversiteit aan zowel opdrachtgevers als opdrachten krijg je snel een brede inkijk in de verschillende aspecten van het vakgebied. Vanwege de voorspoedige groei van onze bijdrage aan duurzame projecten, zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Jouw standplaats is mogelijk in Deventer, Rotterdam, Utrecht, Breda of Amsterdam. Uitzending naar het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van elektrotechniek of technische bedrijfskunde met affiniteit voor procesautomatisering;
 • specialisatie in industriële (proces)automatisering of meet- en regeltechniek is een pre;
 • relevante werkervaring is een pre, maar voor de young professional geen vereiste;
 • een enthousiaste collega die plezier haalt uit het ontwikkelen van de organisatie en zichzelf;
 • initiatiefrijke en kritische instelling;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pas-afgestudeerden; het Starterstraject;
 • een aantrekkelijk en gepersonaliseerd loopbaanperspectief;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, neem dan contact op met de heer ir. E.H.B. (Erwin) Visser, projectingenieur procesautomatisering, telefoon 06 23 26 12 33, de heer ir. E.M.M. (Erwin) Castelijn, projectadviseur procesautomatisering, telefoon 06 22 94 73 96 of solliciteer direct online.

More information?

Vacancies