Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Deventer, Heerenveen, Utrecht

Werkstudent en/of afstudeeropdracht: Energieplanologie

De Energietransitie stelt Nederland voor extra grote ruimtelijke opgaven. Die komen bij de huidige en toekomstige ruimtevragen van verstedelijking, natuur en landbouw. Denk hierbij aan windparken, nieuwe hoogspanningsverbindingen of waterstofverbindingen. In ons land heeft elke vierkante meter een functie, zowel boven- als ondergronds. De vraag is dus waar de ruimte ligt voor de energietransitie? En als de ruimte eenmaal gevonden is, hoe zorgen we dan voor draagvlak vanuit de omgeving en bestuurders?

Binnen dit domein hebben we ruimte voor een werkstudent en/of afstudeerder.

 

Werkstudent

Bijna afgestudeerd, maar al wel op zoek naar een interessante en inhoudelijke baan naast je studie? Wil je alvast kennismaken met het ruimtelijke-planologische werkveld? Dan zoeken wij jou.

Als werkstudent lever je een actieve bijdrage in onze projecten en leer je zelf hoe het is om bij een advies- en ingenieursbureau te werken. Als werkstudent draai je op basis van een 0-urencontract mee in onze projecten. In overleg bepalen we je beschikbaarheid, waarbij we inzetten op zo’n 16 uur per week, voor een periode van tenminste 4 maanden. Qua werkzaamheden kun je denken aan het voorbereiden van een omgevingssessie, het uitwerken van werksessies en overleggen, maar ook draag je inhoudelijk bij aan het opstellen van bijvoorbeeld ruimtelijke haalbaarheidsstudies en milieuonderzoeken.

 

Afstudeerder

Voor een afstudeerder zijn diverse ruimtelijke-planologische onderzoeksrichtingen, zoals:

 • hoe kunnen grootschalige energieprojecten worden versneld?
 • wie heeft de regie in de energietransitie?
 • welke kansen en belemmeringen biedt de omgevingswet voor de energietransitie?
 • wat zijn de lessen van de regionale energiestrategie (RES) 1.0 naar de RES 2.0?

Wij gaan graag met jou in gesprek om samen jouw afstudeeropdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen.

De groep Windenergie en Energie-infrastructuur in Deventer is onderdeel van de PMC Energietransitie. De groep richt zich op de ruimtelijke en technische inpassing van energieprojecten. De groep bestaat uit een combinatie van planologen, ervaren projectleiders en GIS-specialisten.

Bij onze opdrachtgevers zoals ontwikkelaars, gemeenten, provincies en netbeheerders zijn de ruimtelijke vragen en conflicterende ruimteclaims actueel. In onze lopende projecten zoals het Programma Aansluiting Wind op Zee Eemshaven (PAWOZ) of Netuitbreiding Noord Holland Noord (NNHN) komen allerlei ruimtelijke vragen samen.

Vanuit ons kantoor in Deventer kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek of draai je als werkstudent mee in onze projecten. Ook zijn er mogelijkheden om vanuit één van onze vestigingen te werken, zoals Heerenveen, Groningen of Utrecht. Wij zorgen voor een goede begeleiding van je afstudeeropdracht en werkzaamheden door een ervaren collega.

Voor afstudeerders kunnen wij zorgen voor de juiste middelen om jouw onderzoek uit te voeren en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met netbeheerders, energieleveranciers, gemeenten, provincies etc. Via onze interne en externe contacten kun je invulling geven aan je onderzoek.

Wat wij vragen

 • (een wo-opleiding in de richting van planologie, milieukunde, GIS, Omgevingsrecht of vergelijkbaar, bij voorkeur zit je in je laatste studiejaar;
 • een gezonde dosis enthousiasme en energie om naast je studie bij Witteveen+Bos aan de slag te gaan;
 • Initiatiefrijke en ondernemende instelling;
 • passie voor het samen met anderen oplossen van complexe ruimtelijke vraagstukken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in ruimtelijke energieprojecten;
 • samenwerken met enthousiaste collega’s;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • goede inhoudelijke begeleiding van je directe collega’s, waarbij we samen je beschikbaarheid bepalen;
 • flexibel werken op W+B-kantoren en thuis.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer R. (Rolf) de Jong, planoloog in de groep Windenergie en energie-infrastructuur (rolf.de.jong@witteveenbos.com; +31 6 18 01 55 38) of A.T.W. (Teun) van Breukelen, groepsleider Windenergie en energie-infrastructuur, telefoon +31 6 22 68 34 32. Vacaturenummer NL00903

More information?