• Bedenk innovatieve oplossingen voor integrale energie, milieu- en watervraagstukken
 • Werken aan vernieuwde waterprojecten wereldwijd
 • Samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer, Rotterdam

Water- en grondstoffentechnoloog

Werken aan projecten met impact waarbij efficiëntie, duurzaamheid, waterhergebruik en terugwinning van energie en grondstoffen uit (afval)water, slib en organische reststromen centraal staan? Als water- en grondstoffentechnoloog bij Witteveen+Bos ben je daar dagelijks mee bezig.

De water- en grondstoffentechnoloog staat aan de basis van de creatie, de ontwikkeling en het oplossen van innovatieve integrale energie, milieu- en watervraagstukken. In gedreven multidisciplinaire teams werk je aan technologische aspecten van industriële en huishoudelijke afvalwaterzuiveringsprocessen, terugwinning van grondstoffen en energie en verwerking van organische reststromen. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld innovatietrajecten opzetten, conceptontwikkeling, strategische afvalwaterplannen, systeemkeuzes, business en value cases opstellen, procesoptimalisatie, ondersteuning van bedrijven bij de operationele bedrijfsvoering en troubleshooting. De water- en grondstoffentechnoloog is een zelfstandige adviseur, gedreven, ambitieus, verantwoordelijk en een teamspeler. In overleg wordt bepaald welke standplaats het beste past bij jouw en onze wensen.

De functie valt binnen de product-marktcombinaties (PMC's) Afvalwater en Drinkwater die zich concentreren op vernieuwende waterprojecten wereldwijd in de drink-, afval- en industriewatermarkt. Wij staan bekend als de ontwikkelaars en ontwerpers van grote afvalwaterzuiveringsinstallaties, geavanceerde nabehandelingsinstallaties en innovatieve water-, energie- en grondstoffenfabrieken. Wij werken intensief samen met onze opdrachtgevers en strategische partners bij de ontwikkeling en het ontwerpen van waterbehandeling en hergebruik, duurzame energieproductie en het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en organische reststromen.

Wat wij vragen

 • hbo- of wo-opleiding watertechnologie zoals gezondheidstechniek, milieutechnologie, biotechnologie, procestechnologie of chemische technologie met bovengemiddelde resultaten;
 • relevante werkervaring is een pre;
 • een beginnend netwerk in de (industriële) (afval)water sector is een pre;
 • affiniteit met afvalwaterzuiveringsprocessen;
 • analytisch ingesteld, maar tegelijkertijd ook praktisch en oplossingsgericht;
 • ambitieus, creatief, initiatiefrijk en gericht op samenwerking;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Wat wij bieden

 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op snelle doorgroei naar projectleiderschap;
 • enthousiaste en deskundige collega’s;
 • een veelzijdigheid aan maatschappelijk relevante projecten in binnen- en buitenland;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • een eigen innovatieprogramma (Plus+ Witteveen+Bos plus.witteveenbos.com);
 • veel kansen om jezelf te bewijzen in acquisitie in binnen- en buitenland;
 • een opleidingstraject gericht op vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw A.B. (Anna) Veldhoen MSc, groepsleider Technologie, telefoon 06 83 55 19 83 of de heer dr.ir. A.F. (Arjen) van Nieuwenhuijzen, coördinator Technologie, telefoon 06 53 92 50 56.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor