BIM coördinator

BIM coördinator

Experienced Professional Higher education
Utrecht Deventer Rotterdam
Civil design / BIM
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben jij degene met een bovengemiddelde interesse in BIM binnen civiele projecten?

Je functie

Als BIM coördinator is het jouw taak om grip te hebben op digitale informatiestromen in projecten. Je hebt kennis van verschillende BIM (ontwerp-)software pakketten welke je gebruikt om de integraliteit van het ontwerp te borgen. Door het analyseren van de data identificeer en voorkom je multidisciplinaire clashes en probeer je het ontwerp te optimaliseren. Verder creëer je extra inzicht in de planning en kosten door 4D, 5D of zelfs 6D BIM toe te passen. Je bent dé schakel tussen alle disciplines en ontwerpteams binnen een project en samen met hen zoek je pro-actief naar de beste oplossing in de situatie. Als BIM coördinator gebruik je programmeerkennis om het BIM proces te automatiseren en de ontwerpteams nog sneller te voorzien van belangrijke informatie. Tevens help je bij het opstarten en inrichten van het BIM proces binnen projecten door mee te denken over mogelijke toepassingen en het schrijven van BIM-gerelateerde documenten. Enkele voorbeelden van projecten waar collega’s betrokken zijn, zijn de Oosterweelverbinding in Antwerpen, de Ring Utrecht, Fehmarn Belt, de Ring Groningen, de Blankenburgverbinding Rotterdam, Programma Tunnels Zuid Holland, Tennet, Zuidasdok en de ViA15. Je standplaats is Deventer, Utrecht of Rotterdam.

Product-Marktcombinatie

De functie van BIM coördinator valt binnen de groep BIM modelontwikkeling en coördinatie. Deze groep maakt onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Infrastructurele constructies binnen de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij zijn bezig met zeer interessante technische ontwikkelingen zoals database gestuurd ontwerpen, ons eigen online common data environment ter ondersteuning van het ontwerpproces en de integratie van duurzaamheidsaspecten middels BIM. De afstand tussen ontwerp en daadwerkelijke bouw wordt steeds kleiner door vergevorderde automatisering. Traditionele bouwwijzen leggen het af tegen geavanceerde prefabricage en robotisering. Virtueel ontwerpen en bouwen biedt nieuwe en spannende uitdagingen om civiele werken virtueel te testen. Ons werk bestaat daardoor steeds meer uit het maken van “Digital Twins” van civiele werken. Binnen de PMC ben je bezig met innovaties op het gebied van BIM en loop je binnen het bedrijf voorop in de ontwikkeling. Daarnaast maken wij de conversieslag van onze digitale modellen naar gedigitaliseerde en gerobotiseerde assemblage.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo/wo opleiding civiele techniek;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de sector met 3D en 4D BIM, BIM360 en de ACC;
 • kennis van en affiniteit met 3d ontwerpen;
 • kennis en affiniteit met programmeren in o.a. Python en databasestructuren;
 • goede communicatievaardigheden;
 • bereidheid om te werken op diverse projectlocaties;
 • goede mondelinge beheersing van de Nederlandse taal.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge, deskundige en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan interne en externe opleidingen;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • deelname aan het 'Starterstraject' en de PLUSschool 4designers met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten.
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. We willen een bureau van topklasse zijn door zelf goed te zijn in ons vak en samen te werken met anderen in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen. Met circa 1.400 medewerkers werken we in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Wij hebben de ambitie het beste uit onszelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. De aandelen van ons bedrijf zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. M.E.T. (Marc) Taken MSEng, telefoon 06-22619476.

More information?

Vacancies