Specialist Waterstof

Specialist Waterstof

Experienced Professional Higher education
Deventer Rotterdam
Energy
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij jouw kennis en expertise inzetten om de wereld een stukje beter te maken met het gebruik van waterstof? Ga dan aan de slag als Specialist Waterstof bij Witteveen+Bos!

Je functie

Als Specialist Waterstof werk je samen met gedreven collega’s aan uitdagende projecten omtrent waterstofsystemen. Onze klanten variëren van (semi-)overheid en energiemaatschappijen tot grote multinationals in binnen- en buitenland. De vraagstukken waar je mee aan de slag gaat, zijn uiteenlopend van productie, opslag en transport tot en met toepassing bij de industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving. Hiervoor voer je strategische studies uit en ontwerp je in nauwe samenwerking met andere vakdisciplines installaties en leidingsystemen. Ook waterstofveiligheid en de laatste waterstof technologieën worden hierin meegenomen. Daarnaast ben je betrokken bij innovatieve trajecten waarin we samen werken aan de waterstofsystemen van morgen. Voorbeelden van projecten waar je je als Specialist Waterstof mee bezighoudt, zijn het in kaart brengen van de waterstof potentie van een bepaalde regio ter ondersteuning van nieuwe energiestrategieën, het voorontwerp maken van een elektrolyzer ter ondersteuning van vergunningaanvragen en onderzoek doen naar en het ontwerpen van waterstof buisleidingen, tracés, haalbaarheid, materialen en veiligheid.

Product-Marktcombinatie

In deze rol zal je deel uitmaken van de product-marktcombinatie (PMC) Energiesystemen, waar we werken aan de efficiënte opwekking van duurzame energie, energieopslag, distributie van energie en energiebesparing in de procesindustrie en gebouwde omgeving. Wij verzorgen onder andere de engineering voor warmtenetten, energiefabrieken met biogas en Groengas, ontwikkelen en ontwerpen groene waterstofproductielocaties en werken aan Smart Energy Hubs op bedrijventerreinen in diverse plaatsen in Nederland. We werken aan projecten in de hele waterstofketen van productie, compressie, transport en benutting van waterstof. Daarnaast werken we ook mee aan de ontwikkeling van innovatieve Nederlandse waterstoftechnologie (o.a. flowbatterij en elektrolysers). In overleg wordt bepaald welke standplaats het beste past bij jouw en onze wensen.

Wat wij vragen

 • Een enthousiaste ingenieur met een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting chemische/proces technologie, werktuigbouwkunde, energietechniek of vergelijkbaar;
 • Tenminste 5 jaar relevante ervaring met waterstof en sterke interesse om de energietransitie te helpen versnellen;
 • Je geniet van complexe technische uitdagingen en streeft naar kwalitatieve oplossingen;
 • Je bent ondernemend, pakt verantwoordelijkheid en draagt graag bij aan kennisdeling binnen het team
 • Je bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling, in het Nederlands en het Engels.

Wat wij bieden

 • Een aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar (deel) projectleiderschap, teamleider of inhoudelijk specialist;
 • Een werkcultuur gebaseerd op kennisdeling, waarbij we deelname bieden aan ons interne opleidingsprogramma met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • Samenwerken met gedreven collega’s in multidisciplinaire projectteams
 • Afwisseling en veelzijdigheid in innovatieve duurzame energieprojecten;
 • Volop ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • Een passend salaris dat we afstemmen op de rol en jouw kennis en ervaring;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je eerst nog meer informatie over de vacature, neem contact op met ir. R.T. (Raphaël) van der Velde, telefoon 0570 69 72 80. Digitaal of fysiek kennismaken met een kop koffie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

More information?

Vacancies