Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship/Graduation assignment Amsterdam, Deventer

Circulair toepassen bestaand bouwmaterieel

Draag actief bij aan circulair bouwen door oud bouwmaterieel een nieuwe duurzame rol te geven op de bouwplaats of in een nieuwe functie.

Oud bouwmaterieel, zoals kranen en hoogwerkers draaien op oude fossiele brandstoffen en worden vanwege de doelstellingen om reductie van emissie te bewerkstelligen niet meer ingezet en worden veelal uit dienst genomen in Nederland. Hierna worden deze machines naar andere landen geëxporteerd waar de uitstoot verder gaat of de machines worden gedumpt met bodemvervuiling tot gevolg.

Door de geschikte bouwmachines een tweede leven te geven in een geheel andere toepassing willen we een levensduur van de machine (of delen daarvan) een nieuw leven en nut geven. Dit eerste onderzoek gaat uit naar een tweede leven voor oude bouwkranen. De eerste stap is elektrificeren of het geschikt maken voor gebruik met waterstof als brandstof en vervolgens de kraan opnieuw in te zetten.

In de mogelijke toepassingen wordt gedacht aan het gebruik als (tijdelijke) beweegbare brug, als (tijdelijke) windmolen of een andere functie. De haalbaarheidsstudie bestaat uit een literatuurstudie, onderzoek naar wet- en regelgeving, onderzoek naar beschikbare technologieën, onderzoek naar nieuw te ontwikkelen technologieën en een marktonderzoek/analyse voor de haalbaarheid.

Wat wij vragen

  • Een HBO student of een duo Civiele Techniek, Bouwkunde of Werktuigbouwkunde met een interesse in innovatieve mogelijkheden en circulaire economie.
  • Een kritische houding en zelfstandige werkwijze zijn vereist.
  • De combinatie van een HBO Civiele techniek student en een HBO Werktuigbouwkundige student zou een grote meerwaarde kunnen zijn voor dit onderzoek.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer kun je werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je allerlei specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Voor dit onderzoek werken we samen met Zwaargoed, een bedrijf dat gespecialiseerd is in bouwmaterieel en onderhoud hiervan.

Duur: 20 weken (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze afstudeeropdracht, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de heer ing. W.P. (Wouter) de Vries, themaleider beweegbare bruggen, telefoon 06 22 65 67 28. Vacaturenummer NL00867

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor

Wouter de Vries