Werktuigbouwkundig ingenieur infrastructuur

Werktuigbouwkundig ingenieur infrastructuur

Young & Experienced Professional Master
Breda Rotterdam Amsterdam Deventer
Other
{{ $t('vacancy.apply') }}

Heb je een passie voor uitdagende werktuigbouwkundige vraagstukken en heb je interesse in complexe en maatschappelijk relevante infrastructurele projecten?

Je functie

Als werktuigbouwkundig ingenieur werk je in multidisciplinaire projectteams met civiel en elektrotechnisch ingenieurs aan diverse uitdagende projecten. Met een takenpakket bestaande uit advies, onderzoek en ontwerp van complexe installaties zijn je carrièremogelijkheden divers. Wij werken aan tunnels, gebouwen, beweegbare bruggen, sluizen, (nood)waterkeringen, pomp- en leidingsystemen, ventilatiesystemen, blussystemen en duurzame energieconcepten. Je richt je binnen één van bovenstaande domeinen op nieuwbouw en verbetering van bestaande systemen, verkent alternatieve oplossingen en werkt deze uit in de vorm van ontwerpen en contractdocumenten. Je bent betrokken bij de integratie van systemen en ontwikkelt mee aan Building Information Models. Je werkt nauw samen met diverse specialisten binnen Witteveen+Bos en hebt regelmatig contact met klanten en leveranciers. Je hebt volop groeimogelijkheden in vakinhoud en in projectmanagement. Je standplaats is Amsterdam, Breda, Deventer of Rotterdam.

Product-Marktcombinatie

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit werken werktuigbouwkundige ingenieurs aan aansprekende projecten. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn de nieuwe Botlekbrug, de Afsluitdijk, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en de ondertunneling van de A9 bij Amsterdam en diverse andere grote en kleine infrastructurele projecten. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk overheden (Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, Waterschappen) en aannemers.

Wat wij vragen

 • (recent) afgeronde hbo- of wo-opleiding werktuigbouwkunde, of een gerelateerd vakgebied;
 • interesse in het raakvlak tussen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en civiele techniek;
 • passie voor het werken in projectteams om complexe technische problemen op te lossen;
 • sterke mondelinge en schriftelijke communicatie in zowel het Nederlands als het Engels;
 • sterke focus op kwaliteit bij projecten onder tijdsdruk;
 • internationale ambitie en bereidheid tot werken in het buitenland.

Wat wij bieden

 • ruimte tot verdere specialisatie en opleiding;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei in onze projectorganisatie;
 • afwisseling en veelzijdigheid in innovatieve projecten;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • deelname aan ons starterstraject met vaardigheidstrainingen en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • werken in binnen- en/of in buitenland.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer W.J. (Willem) Beijer MSc, groepsleider Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige Installaties, telefoon 06 86 83 61 84 of met de heer J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en innovatie, telefoon 06 22 52 87 11.

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies