Project engineer tunnelveiligheid

Project engineer tunnelveiligheid

Young & Experienced Professional Higher education
Antwerpen Amsterdam
Safety Underground Infrastructure
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij samen met ons bijdragen aan veiligheidsvraagstukken van uitdagende en wereldwijde infrastructurele projecten en tunnels?

Je functie

Als projectingenieur Tunnelveiligheid en Fire Safety Engineering (FSE) werk je in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten. Je adviseert opdrachtgevers hierbij op basis van jouw inhoudelijke veiligheidsexpertise vanaf initiatieffase- tot aan realisatie en openstelling van (tunnel)projecten. Samen met je collega’s ben je in staat je veiligheidskennis naar praktische oplossingsgerichte adviezen te vertalen voor onder meer complexe stations, tunnels en (ondergrondse) projecten. In je adviezen pas je de recente veiligheidswet- en regelgeving toe op het gebied van (brand)veiligheid, je stelt risico- en scenarioanalyses op en werkt aan de hand van Fire Safety Engineering methodieken. Je krijgt binnen de groep Tunnelveiligheid en FSE een afwisselende functie met de mogelijkheid zelfstandig te opereren in projecten. Je kunt je in verschillende richtingen ontwikkelen, bijvoorbeeld in de rol van specialist of projectleider. Daarnaast draag je bij aan de verdere kennisuitbouw en marktprofilering op het gebied van tunnelveiligheid, FSE en tunnelventilatie met oog voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Jouw standplaats is Amsterdam of Antwerpen.

Product-Marktcombinatie

De groep Tunnelveiligheid en FSE maakt deel uit van de PMC (product-marktcombinatie) Ondergrondse infrastructuur en werkt met veel andere disciplines samen aan uitdagende (inter)nationale infraprojecten. De toenemende complexiteit van (ondergrondse) gebouwen en infrastructuur en de verdergaande 3D modellerings- en simulatietechnieken vragen daarbij om toegesneden veiligheidsadviezen onderbouwd met gedegen analyses. Enkele aansprekende recente projecten waarin wij vanuit tunnel- en brandveiligheid adviseren zijn: de Oosterweeltunnels in de Ring Antwerpen, Airport Brussel, Metro Antwerpen, Metro Brussel, Stadsbaantunnel Utrecht, Spoortunnel en Station Delft, Noord/Zuidlijn Amsterdam, Ring Groningen, Blankenburgverbinding, Zuidasdok Amsterdam en New Mexico City Airport en diverse andere grote en kleine infrastructurele projecten, gebouwen en parkeergarages. In verband met de groei van onze advieswerkzaamheden, zowel op het gebied van tunnels, infrastructuur als gebouwen, zijn wij op zoek naar enthousiaste collega´s met kennis van het vakgebied die onze groep in Amsterdam danwel Antwerpen komen versterken en verder helpen uitbouwen.

Wat wij vragen

 • relevante technische wo- of hbo-opleiding, zoals civiele techniek, werktuigbouwkunde, bouwkunde, technische natuurkunde, lucht- en ruimtevaarttechniek of bouwfysica;
 • kennis van tunneltechnische installaties, waaronder ventilatie;
 • kennis van (inter)nationale tunnel- en brandveiligheidsvoorschriften, evacuatiesimulaties, risicoanalyses, CFD-analyses en calamiteitenplannen, of de bereidheid om deze kennis te verdiepen;
 • gedrevenheid en focus om je vakinhoudelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen;
 • sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • analytisch en tegelijkertijd praktisch ingesteld met een collegiale werkhouding.

Wat wij bieden

 • afwisseling in een uitdagende functie werkend aan complexe innovatieve projecten;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei in onze organisatie;
 • dynamische organisatie met jonge en enthousiaste collega’s werkend in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor eigen initiatief, innovatieve verdieping en verantwoordelijkheid in projecten;
 • gedegen begeleiding en breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor recent afgestudeerden: het Starterstraject; marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu, ruimte en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en wordt gestimuleerd. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van de medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. A.J.M. (Aryan) Snel, telefoon 020 312 55 25 of de heer ir. F.J. (Frank) Kaalberg, telefoon 06 51 20 06 86 .

More information?

Vacancies