Adviseur duurzame energie in infrastructuur

Adviseur duurzame energie in infrastructuur

Young & Experienced Professional Higher education
Rotterdam Amsterdam Deventer
Other Energy Mechanical Engineering Electrical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij jouw actuele kennis van duurzaamheid inzetten om spraakmakende infrastructurele projecten te realiseren?

Je functie

De energietransitie speelt (inter)nationaal een steeds belangrijkere rol in de fysieke leefomgeving. Als adviseur duurzame energie werk je aan studies, ontwerpen en de realisatie van infrastructurele projecten, zoals bijvoorbeeld de renovatie of nieuwbouw van een beweegbare brug, sluis of tunnel. Ons doel is het minimaliseren van de milieu impact van onze projecten,. Hierbij ligt de focus op de installaties en systemen in deze infrastructurele objecten, zoals de verlichting van een tunnel, de aandrijving van een brug of de besturing van een sluis. Jouw rol is om de duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers te vertalen naar concrete maatregelen, ontwerpen en contracten en om het ontwerp- en realisatieproces met stakeholders, opdrachtgevers en partners te begeleiden. Daarbij is de uitdaging om innovatieve oplossingen voor energiebesparing, energieopwekking en materiaalgebruik in projecten een plek te geven. Binnen multidisciplinaire projecten werk je daarvoor samen met enthousiaste collega’s met diverse achtergronden aan een scala van advies- en ontwerpwerkzaamheden. Denk hierbij aan een business case voor smart grids, een ontwerp van een energieneutrale beweegbare brug, een haalbaarheidsstudie naar zero emission busvervoer, een onderzoek naar circulaire installaties en de inpassing van zonneparken langs het wegennet.

Product-Marktcombinatie

De groep Duurzame energie in infrastructuur, onderdeel van de Product-marktcombinatie (PMC) Smart Infra Systems binnen de sector Infrastructuur en mobiliteit, werkt aan spraakmakende projecten, zoals renovatie verkeersbrug Dordrecht, maatschappelijk verantwoord renoveren Eerste Heinenoordtunnel, zonnepanelen op afmeerpalen haven Rotterdam, laadinfrastructuur Busremise Breda, zonnepark Harnaschpolder, en circulaire Cruquiusbrug Heemstede. Vanwege de groei van de activiteiten binnen de groep zijn wij op zoek naar versterking. Je standplaats is Amsterdam, Deventer of Rotterdam.

Wat wij vragen

 • (Recent) afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van duurzame energie, bijvoorbeeld sustainable energy technology, energietechniek, elektrotechniek, ICT of werktuigbouwkunde;
 • brede interesse in techniek en aantoonbare affiniteit met infrastructuur en installaties;
 • enthousiasme om in multidisciplinaire projecten te werken;
 • in staat om duurzame concepten en ambities te vertalen naar praktische toepassingen;
 • een ondernemende adviseur met een pragmatische instelling;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pas afgestudeerden; het Starterstraject
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer R.R.C.J. (Remi) van Berkum, groepsleider Duurzame energie in infrastructuur, telefoon +31 6 86 81 55 30 of mevrouw P.L. (Paulien) Hoogvorst, adviseur duurzame energie, telefoon +31 6 19 29 08 35.

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies