Adviseur vergunningen en omgevingsmanagement

Adviseur vergunningen en omgevingsmanagement

Young & Experienced Professional Higher education
Deventer
Environmental law Other Planned Economy / Plan Development
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben jij de enthousiaste en gedreven adviseur vergunningen en omgevingsmanagement die spraakmakende, multidisciplinaire projecten verder brengt? Wil je je kennis in de praktijk verder ontwikkelen en samen met collega’s meerwaarde creëren voor de opdrachtgever en de fysieke omgeving van de toekomst?

Je functie

Als adviseur vergunningen en omgevingsmanagement adviseer je onze opdrachtgevers over het complexe samenspel tussen benodigde vergunningen, betrokken bevoegde gezagen en een kritische, meedenkende omgeving. Je werkt aan integrale projecten zoals woningbouwontwikkelingen, rivierverruimingen, natuurontwikkelingsprojecten, (snel-)wegverbredingen en de uitbreiding of aanpassing van industriële complexen. Voorbeelden van projecten waaraan onze adviseurs nu werken zijn Windpark Fryslân, de dijkversterking Hansweert en het opstellen van Watervergunningen voor de grootste industriële bedrijven van Nederland. Je beschikt over een brede belangstelling en over goede communicatieve vaardigheden. Je kunt snel schakelen en bent creatief in het zoeken naar oplossingen. Zo help je onze opdrachtgevers om hun projecten effectief door de benodigde procedures te laten doorlopen. Gaandeweg bouw je je eigen netwerk op en ben je in staat om vanuit dat netwerk opdrachten te verwerven. Zo kun je na verloop van tijd doorgroeien tot bijvoorbeeld senior adviseur, projectleider of omgevingsmanager. Tijdens een gewone werkdag draag je zorg voor het verzamelen en inhoudelijk afstemmen van de input voor vergunningaanvragen van diverse milieu- en omgevingsthema’s zoals natuur, archeologie, bodembescherming, geluid en luchtkwaliteit. Op basis van deze informatie adviseer je onze klanten en bereid je hun vergunningaanvragen voor. Ook verwerk je die in Projectplannen Waterwet, bestemmingsplannen en m.e.r.-beoordelingen. Je denkt gevraagd en ongevraagd mee over omgevingsparticipatie, ontwerpoptimalisaties en contractering.

Product-Marktcombinatie

Binnen de sector Gebouwde omgeving is de product-marktcombinatie (PMC) Omgevingsrecht en Vergunningen actief op het gebied van vergunningen, ruimtelijke planbegeleiding en omgevingsmanagement. Wij werken aan uiteenlopende, meestal complexe projecten in de planvormingsfase, de ontwerpfase en/of de realisatiefase. Onze opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en bedrijven. De groep Vergunningen en omgevingsmanagement werkt primair vanuit onze vestiging in Deventer, wat ook je standplaats zal zijn. Afhankelijk van de projecten waaraan je werkt, reis je regelmatig af naar locaties door het hele land. Wij dagen zowel starters op de arbeidsmarkt als kandidaten met wat meer ervaring uit om te solliciteren.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo- of hbo-opleiding (bestuurs)recht, milieukunde, planologie of andere relevante opleiding;
 • kennis van huidige en toekomstige wetgeving (Omgevingswet);
 • kennis van milieuthema’s;
 • interesse in ambtelijke en bestuurlijke processen;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • acquisitievaardigheden;
 • flexibiliteit.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • oog voor persoonlijke ontwikkeling en een breed aanbod aan interne (inhoudelijke en competentie gerichte) cursussen gericht op je ontwikkeling als adviseur en projectleider;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw ing. C.A.(Claartje) Zomer-Marres, groepsleider Vergunningen en omgevingsmanagement Deventer, telefoon +31 6 13 02 54 60 of met de heer drs. M.J. (Maurits) Schilt, PMC-leider Omgevingsrecht en Vergunningen, telefoon +31 6 27 16 97 73. Vacaturenummer NL00800

More information?

Vacancies