Data engineer

Data engineer

Young & Experienced Professional Higher education
Deventer
Information Technology
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben je enthousiast over datamanagement en bijt jij je graag vast in complexe dataverwerking vraagstukken? En wil jij je expertise inzetten om impact te maken op maatschappelijke thema’s zoals water, luchtkwaliteit of mobiliteit? Dan zoeken wij jou!

Je functie

Als datamanagement specialist bij Witteveen+Bos krijg je de kans om je analytische talenten in te zetten voor diverse projecten binnen de ingenieurswereld. In deze rol bedenk je creatieve oplossingen voor steeds weer nieuwe en complexe vraagstukken, waarbinnen datagedreven ven advisering centraal staat. Dit doe je vanuit ervaring en affiniteit met het ontwerpen van datamodellen, het optimaliseren van databases en het inrichten en beheren van ETL-pipelines. Daarbij zijn kennis en ervaring van het Microsoft Azure platform, Python en SQL en/of business intelligence tools zoals PowerBI een pré. Je komt terecht in het team Data-analyse en Informatievoorziening, waar wiskundigen, ICT-specialisten en projectleiders nauw samenwerken. Samen met collega’s en klanten ontwikkel en evalueer je datagedreven adviezen en datamanagement-applicaties.

Product-Marktcombinatie

De groep Data-analyse en informatievoorziening is onderdeel van de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, rivieren en landaanwinning, die internationaal actief is in natte waterbouwkundige projecten. Onze groep werkt samen met vrijwel alle ingenieursdisciplines binnen Witteveen+Bos, waarbij we diverse producten en diensten creëren voor onze opdrachtgevers. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn Provincies, Rijkswaterstaat, Waterschappen en ProRail. In deze projecten houd je je onder meer bezig met het maken van analyses en scenario berekeningen voor duurzame energie en circulariteit, het inrichten en optimaliseren van data-managementsystemen en het automatiseren van berekeningen.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding computer science, business analytics of andere relevante opleiding;
 • kennis op het gebied van (SQL) databases, Python, dataverwerking en ontsluiting;
 • een oplossingsgerichte, kritische en initiatiefrijke instelling;
 • interesse om samen te werken met domeinexperts binnen de ingenieurswereld;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie binnen een leuk en groeiend team;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in projecten binnen het hele ingenieurswerkveld;
 • ruimte voor eigen initiatief, innovatie en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pasafgestudeerden; het Starterstraject;
 • ruimte om te groeien in de richting die jij wilt, bijv. senior datamanagement specialist, consultant of projectleider;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende omgeving werken onze ruim 1400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zichzelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je eerst nog meer informatie over de vacature? Neem contact op met Léon Roeterdink, data engineer, 06 - 86 81 07 31 of Rina Clemens, groepshoofd Data-analyse en informatievoorziening 06 - 50 22 18 90.

More information?

Vacancies