• werken aan uitdagende en spraakmakende projecten;
 • samenwerken in multidisciplinaire teams;
 • doorgroei naar projectleiderschap.
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Projectleider planstudies

Heb jij de ambitie om je (verder) te ontwikkelen tot een deskundig projectleider in grote complexe projecten met maatschappelijke en ruimtelijke impact? Dan biedt Witteveen+Bos je deze mogelijkheid!

Als (toekomstig) projectleider planstudies werk je aan de verkenning en planuitwerking van multidisciplinaire projecten op het gebied van hoogwaterveiligheid, infrastructuur, energietransitie en ruimtelijke ontwikkeling. In de projecten werk jij samen met de projectleider, manager projectbeheersing of contractmanager. Je start met ondersteuning van deze rollen en kunt al snel de stap maken om zelf deze rollen in te vullen in projecten. Jouw doel is om het project naar het gewenste projectdoel, binnen de gestelde randvoorwaarden te sturen. Hiervoor breng je informatie vanuit ontwerpwerkzaamheden, een kritische omgeving met soms tegenstrijdige belangen, uitkomsten van onderzoeken en vereisten aan besluitvorming samen.

Je werkzaamheden bestaan uit het bewaren van overzicht en het coördineren van verschillende specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van waterbouw, wegontwerp, duurzaamheid, biodiversiteit, ecologie, geluid en landschap. Je integreert onderzoeken en informatie vanuit collega’s tot de hoofdlijn en de beslisinformatie die onze opdrachtgevers nodig hebben. Als (assistent) projectleider planstudies ben je een verbindende kracht in projecten en breng je verschillende vakgebieden samen. Daarin motiveer en begeleid je teamleden. Bovendien ben je het aanspreekpunt voor teamleden uit ons eigen team en voor onze opdrachtgever. Heb jij affiniteit met deze rol en wil je jezelf verder ontwikkelen tot deskundig projectleider? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

De groep Projectmanagement planstudies maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Planstudies en procesmanagement. Binnen de sector Gebouwde omgeving werkt deze PMC aan projecten die variëren van strategische verkenningen tot uitdagende planuitwerkingen: icoonprojecten van Witteveen+Bos. Enkele voorbeeldprojecten zijn het versterken van de dijken langs de Maas in Limburg, het aansluiten van windparken op de Noordzee op het Nederlandse energienetwerk, een bereikbaarheidsstudie Ameland, het opstellen van een gebiedsagenda voor IJsselmeer 2050 en de planuitwerking voor de verbreding van de autosnelweg A7/A8 (Hoorn-Amsterdam). We werken voor zowel overheidspartijen (Rijkswaterstaat, provincies en waterschappen) als aannemers, netbeheerders en energieproducenten. De standplaats voor deze functie is Deventer.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op WO-niveau, bijvoorbeeld technische bestuurskunde, planologie, ruimtelijke ordening, milieuwetenschappen of een andere relevante richting;
 • affiniteit met projectmanagement en projectbeheersing;
 • ambitie om door te groeien naar projectleider integrale planstudies;
 • brede interesse in de samenhang tussen ruimtelijke afwegingen, techniek, milieueffecten, belangen van stakeholders en besluitvorming;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden en een sterk analytisch vermogen;
 • een nieuwsgierige, klantgerichte, ondernemende en proactieve instelling;
 • een uitstekende mondelinge én schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in maatschappelijk relevante projecten;
 • samenwerken met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar projectleiderschap;
 • een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, en de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw Saar Bijman-van den Dungen, groepsleider Projectmanagement planstudies, telefoon +31 6 86 89 79 97. Vacaturenummer NL00593