• Kom toffe dingen doen met data
 • Word expert op het gebied van datavisualisatie
 • Elke dag leren en meebouwen aan onze data-organisatie
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Business intelligence specialist

Zoek jij een (loop)baan waarin jij met jouw data skills het verschil kunt maken? Dan hebben wij een mooie functie voor jou!

Wij zoeken een ambitieuze Business Intelligence (BI) specialist om onze groep Informatieproducten te versterken. Je komt terecht in een enthousiast en gedreven team van professionals. Binnen het team ga je als BI specialist aan de slag met het ontsluiten van data uit verschillende systemen en het visueel maken van deze data. Aan de hand van informatievragen uit de business ontwerp en ontwikkel je nieuwe dashboards in PowerBI en voer je verbeteringen door in bestaande dashboards.

Als ingenieursbureau willen wij actief bijdragen aan het aanpakken van de klimaatopgave en energietransitie met innovatieve en datagedreven oplossingen in zowel onze ontwerpen en adviezen als in onze interne bedrijfsvoering. De BI specialist levert hierin een belangrijke bijdrage door met data (nieuwe) inzichten te creëren. De onderwerpen waaraan je werkt kunnen uiteenlopen van duurzaamheid en mobiliteit tot resourceplanningen en projectmonitoring. We zoeken iemand die iedere dag weer voldoening haalt uit het maken, verbeteren en onderhouden van goede dashboards en die het leuk vindt om als dé Power BI (PBI) expert vragen van collega’s te beantwoorden en advies te geven. Als BI specialist lever je ook graag een actieve bijdrage aan de interne PBI community, geef je PBI cursussen aan collega’s en zorg je voor het applicatiebeheer.

Het team Informatieproducten is onderdeel van de afdeling Digital Support. Deze relatief nieuwe afdeling helpt de wereldwijde Witteveen+Bos-organisatie digitaler en meer datagedreven te worden. De groep Informatieproducten bestaat uit enthousiaste collega’s met een voorliefde voor data. Het is onze ambitie om uit te groeien tot een ‘centre of expertise’ voor de hele data life cycle om van data tot informatie te komen en voorop te lopen op nieuwe deelgebieden en technieken zoals data science en Artificial Intelligence. Wij werken samen met alle andere disciplines binnen het bedrijf, wat het werk tastbaar en divers maakt.

Binnen Witteveen+Bos ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en loopbaan. Doordat je samenwerkt met data analisten, data scientists en data engineers, kom je in aanraking met verschillende werkzaamheden in de data life cycle, zoals het inrichten en automatiseren van datastromen, het uitvoeren van data analyses en het toepassen van complexere data-analyse technieken. Zo doe je inspiratie op om jouw eigen volgende (loopbaan)stap te bepalen.

Wat wij vragen

 • minimaal hbo niveau, bij voorkeur verkregen via een afgeronde beta opleiding in de richting van data science, informatica, wiskunde of een opleiding informatiekunde, bedrijfseconomie of bedrijfskunde.
 • kennis van data visualisatie en dashboard-tooling, bij voorkeur met Microsoft Power BI. Enige werkervaring is een pré;
 • kennis van / ervaring met datamodellering, ontsluiten van databases en programmeren (SQL, Python);
 • iemand die goed zelfstandig werkt, denkt vanuit de klant/gebruiker en graag samenwerkt met collega’s uit andere vakgebieden;
 • een enthousiaste collega met een initiatiefrijke en kritische instelling en gemotiveerd om kennis op het vakgebied actueel te houden en te delen;
 • goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

 • ruimte om goed te worden in je vak van BI specialist en te groeien in de richting die bij je past;
 • een positie binnen een jong, groeiend team en een organisatie die nadrukkelijk in beweging is op digitaal vlak;
 • ruimte voor eigen initiatief, innovatie en verantwoordelijkheid;
 • een marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden;
 • een professionele organisatie gericht op het leveren van kwaliteit;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten;
 • een leuke werkplek op ons kantoor in Deventer, waar het team grotendeels werkt.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Harm Bossers, data scientist binnen Informatieproducten, telefoon +31 6 18 68 79 73 of met Antoinette van Kolthoorn, afdelingshoofd Digital Support en interim groepshoofd Informatieproducten, telefoon +31 6 46 41 39 95.

More information?

Antoinette van Kolthoorn

PMC manager Digital Support