• Samen met andere jonge collega's werken aan integrale inrichingsvraagstukken
 • Ontwerpen van klimaatrobuuste watersystemen
 • Jezelf ontwikkelen in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Breda, Deventer

Ontwerper waterbeheersing en inrichting

Wil jij klimaatrobuuste watersystemen ontwerpen?

Deze mogelijkheid bieden we in de functie van ontwerper in de groep Waterbeheersing en integrale inrichtingsvraagstukken. In deze functie werk je ontwerpen uit voor onder andere gemeenten en waterschappen op het gebied van waterbeheersing in de breedste zin van het woord, vernattingsmaatregelen voor natuurherstel, waterbergingen, beekherstel, landelijke en stedelijke wateropgaves en klimaatadaptatie. Werkzaamheden betreffen bovenal het ontwerpen van watersystemen, natuurgebieden en kunstwerken. Kortom, hoe gaan we klimaatrobuuste systemen daadwerkelijk implementeren? Welke wijze van inrichten past het best bij het veranderende klimaat? En hoe zorgen voor een duurzaam watersysteem?

Vanuit een inhoudelijke civieltechnische, cultuurtechnische of hydrologische basis draag je bij aan de praktische vertaling van adviezen tot een ontwerp (tekening / document), waarbij we jou de mogelijkheid bieden om op termijn door te groeien naar projectleider. Je werkt in integrale projectteams samen met andere specialisten. Waar mogelijk ben je betrokken bij de contractvoorbereiding en uitvoering van projecten. Je standplaats is Deventer of Breda, met mogelijkheden om je verder te ontwikkelen op onze binnenlandse en buitenlandse vestigingen.

De functie van ontwerper Waterbeheersing en integrale inrichtingsvraagstukken maakt onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Watermanagement. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken en inrichten van het watersysteem in stedelijke en landelijke gebieden in Nederland en in het buitenland. In Nederland is onze PMC onder andere betrokken bij de inrichtingsplannen voor natuurontwikkelingsprojecten, de stedelijke wateropgave van Tilburg, de waterbergingen in onder andere Beesel, de waterhuishoudkundige adviezen voor recreatieparken en de modellering van hydrologie en waterkwantiteit. In buitenlandse projecten is onze PMC onder meer betrokken bij het ontwerp van de waterhuishouding voor de kunstmatige eilanden voor de kust van Jakarta en een project voor watervoorziening in het grensgebied van Rwanda, Uganda en Congo.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo-opleiding in de richting civiel techniek, watermanagement of hydrologie;
 • ervaring en/of affiniteit met inrichtingsvraagstukken en het ontwerpen van civieltechnische constructies en watersystemen;
 • ervaring en/of affiniteit met ontwerp-software Autocad (en GIS);
 • een breed integraal blikveld en passie om in teamverband aan uitdagende projecten te werken;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • een ondernemende, flexibele en proactieve instelling.

Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een starterstraject en specifiek cursusaanbod voor je loopbaanontwikkeling.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. T. (Timo) Worm, projectleider Waterbeheersing en integrale inrichtingsvraagstukken, telefoon 06 86 86 42 57.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor