• Werken aan innovatieve icoonprojecten
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Informele en betrokken cultuur

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam

Projectingenieur Verkeer en wegen

Heb jij een sterke passie voor infrastructuur en mobiliteit en wil je vanuit die passie de wereld een beetje mooier en duurzamer maken?

Dan maken wij graag kennis met jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een projectingenieur verkeer en wegen. Binnen deze functie zet je jouw vaardigheden en creativiteit in binnen onze multidisciplinaire projecten op de vlakken wegontwerp, verkeer en/of verkeersveiligheid. Je draagt bij aan de totstandkoming van een (conceptueel) ontwerp. Je zorgt voor de toelichting en onderbouwing waarom wij tot een bepaalde keuze of ontwerp gekomen zijn en in hoeverre dit passend en te verantwoorden is binnen kaders en richtlijnen. Je analyseert de gewenste functionaliteit van de opdrachtgever en de omgeving, je structureert hun eisen en wensen en geeft terugkoppeling over de haalbaarheid van deze eisen. Je draagt op die manier bij aan het komen tot optimale oplossingen voor maatschappelijke problemen van onze klant: de overheid, aannemers en belangenorganisaties.

 

Met je groepsgenoten werk je aan diverse grote en kleinere projecten. Je hebt binnen het integrale ontwerpteam veel afstemming en samenwerking met andere disciplines als kunstwerken, waterhuishouding, geluid en ecologie, BIM, systems engineering, etcetera. De standplaats voor deze functie is Amsterdam, Heereveen of Deventer.

Vanuit onze product-marktcombinatie (PMC) Verkeer en wegen werken we aan complexe en toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Op dit moment leveren we bijvoorbeeld een bijdrage aan de projecten A10 Zuidasdok, A27 Ring Utrecht, A9 Amstelveen en Oosterweelverbinding Antwerpen. Wij hechten aan onze onafhankelijkheid en onze bedrijfscultuur, waarin elke medewerker het beste uit zichzelf haalt en zijn of haar talenten ten volle ontwikkelt en benut.

 

Wil je tot de toppers binnen je vakgebied behoren en samenwerken met andere toppers, in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen? Solliciteer dan direct!

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding civiele techniek of vergelijkbaar;
 • een leergierige en pro-actieve instelling;
 • vaardigheid om goed te luisteren en mee te denken, waarbij je niet bang bent om je eigen mening te geven;
 • vaardig in (schriftelijk) communiceren;
 • affiniteit met systems engineering is een pre.

Wat wij bieden

 • uitdagende projecten in binnen- en buitenland;
 • samenwerken met jonge, enthousiaste collega's in integrale projectteams;
 • zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot projectleider of vakspecialist;
 • goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • speciaal opleidingentraject voor pas afgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Jan-Auwke Verspuij, groepsleider Integraal Wegontwerp Amsterdam, telefoon 06 1026 5298. Vacaturenummer NL00133.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor