• Werken aan innovatieve icoonprojecten
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Informele en betrokken cultuur

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, Deventer, Heerenveen

Projectingenieur Verkeer en wegen

Wil jij werken aan uitdagende projecten in de weginfrastructuur in Nederland én in het buitenland?

Weginfrastructuurprojecten worden steeds omvangrijker, integraler en complexer. Daarnaast wordt de herleidbaarheid van gemaakte keuzes in projecten steeds belangrijker. We moeten de opdrachtgever te allen tijde inzicht kunnen geven in het hoe en waarom van ons ontwerp.

Als projectingenieur zet je jouw vaardigheden en creativiteit in in multidisciplinaire projecten op de vlakken wegontwerp, verkeer en/of verkeersveiligheid. Je draagt op die manier bij aan het komen tot gepaste oplossingen voor maatschappelijke problemen van de opdrachtgever. Daarnaast zorg je ervoor dat we inzicht aan de opdrachtgever en omgevingspartijen kunnen geven waarom wij tot een bepaald ontwerp gekomen zijn. Hiervoor analyseer je de gewenste functionaliteit van de opdrachtgever en de omgeving, je structureert hun eisen en wensen en geeft terugkoppeling over de haalbaarheid van deze eisen. Vanuit jouw inhoudelijke basis (verkeerskunde of wegontwerp) zorg je er voor dat het ontwerp van de weg voldoet aan de gestelde eisen conform de methode Systems Engineering. Je legt dit vast in een ontwerpnota en in de eisendatabase Relatics. Binnen het integrale ontwerpteam zorg je voor de afstemming van raakvlakken met andere disciplines als kunstwerken, waterhuishouding, geluid en ecologie.

Als projectingenieur bij de product-marktcombinatie (PMC) Verkeer en wegen werk je vanuit de groep Wegontwerp. Je werkveld binnen de organisatie kent vanzelfsprekend brede raakvlakken met ontwerpers en System Engineers in de andere groepen binnen Witteveen+Bos. Voorbeelden van projecten waaraan we op dit moment een belangrijke bijdrage leveren zijn de Blankenburgverbinding bij Rotterdam, de ondertunneling van de A10-Zuid bij de Zuidas, de gedeeltelijke overkapping van de A9 bij Amstelveen en de Oosterweelverbinding in Antwerpen. De standplaats voor de genoemde functie is Amsterdam, Deventer, Breda,of Heerenveen.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding civiele techniek;
 • affiniteit met de GWW-sector in het algemeen en hoofdwegen in het bijzonder;
 • affiniteit met Systems Engineering is een pre;
 • zelfstandig kunnen werken en een proactieve instelling;
 • enthousiast en communicatiefvaardig;
 • snel kunnen schakelen, helikopterview.

Wat wij bieden

 • uitdagende projecten in binnen- en buitenland;
 • samenwerken met jonge, enthousiaste collegas in integrale projectteams;
 • zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot projectleider of vakspecialist;
 • goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • speciaal opleidingentraject voor pas afgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. J. (Jan-Auwke) Verspuij, groepsleider Integraal wegontwerp, telefoon 06 10 26 52 98. Vacaturenummer 215-104.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor