• Creëer waardevolle oplossingen voor onze opdrachtgevers en maatschappij
 • Ontwikkel je expertise èn je professionele vaardigheden
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, Deventer, Rotterdam

Werktuigbouwkundig ingenieur infrastructuur

Heb je altijd al uitdagende werktuigbouwkundige oplossingen willen bedenken voor complexe en maatschappelijk relevante infrastructurele vraagstukken?

Als werktuigbouwkundig ingenieur werk je in multidisciplinaire projectteams met civiel en elektrotechnisch ingenieurs aan diverse uitdagende projecten. Met een takenpakket bestaande uit advies, onderzoek en ontwerp van complexe installaties zijn je carrièremogelijkheden divers. Wij werken aan tunnels, gebouwen, beweegbare bruggen, sluizen, pomp- en leidingsystemen en duurzame energieconcepten. Je richt je binnen een van bovenstaande domeinen op verbetering van bestaande systemen, verkent alternatieve oplossingen en werkt deze uit in de vorm van ontwerpen en contractdocumenten. Je bent betrokken bij de integratie van systemen en ontwikkelt mee aan Building Information Models. Je werkt nauw samen met diverse specialisten binnen Witteveen+Bos en hebt regelmatig contact met klanten en leveranciers. Je hebt volop groeimogelijkheden in vakinhoud en in projectmanagement. Je standplaats is Rotterdam, Deventer, Amsterdam of Breda.

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit werken werktuigbouwkundige ingenieurs aan aansprekende projecten. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn de nieuwe Botlekbrug, de sluizen Belfeld en Sambeek, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en de ondertunneling van de A9 bij Amsterdam en diverse andere grote en kleine infrastructurele projecten. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk overheden (Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, Waterschappen) en aannemers.

Wat wij vragen

 • (recent) afgeronde wo-opleiding werktuigbouwkunde, of een gerelateerd vakgebied;
 • interesse in het raakvlak tussen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en civiele techniek;
 • passie voor het werken in projectteams om complexe technische problemen op te lossen;
 • sterke mondelinge en schriftelijke communicatie in zowel het Nederlands als het Engels;
 • sterke focus op kwaliteit bij projecten onder tijdsdruk;
 • internationale ambitie en bereidheid tot werken in het buitenland.

Wat wij bieden

 • ruimte tot verdere specialisatie en opleiding;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei in onze projectorganisatie;
 • afwisseling en veelzijdigheid in innovatieve projecten;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • deelname aan ons starterstraject met vaardigheidstrainingen en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • werken in binnen- en/of in buitenland.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. O.B.J. (Okke) Sanderink, groepsleider Elektrotechnische & werktuigbouwkundige installaties, telefoon 06 22 81 24 50 of met de heer J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en innovatie, telefoon 06 22 52 87 11. Vacaturenummer 217-100.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor