• Pas je kennis toe binnen innovatieve projecten
 • Samenwerken met zowel jonge collega's als ervaren topexerts
 • Ontwikkel je expertise èn je professionele vaardigheden

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, Deventer, Rotterdam

Projectingenieur smart industrial ICT

Wil jij jouw actuele kennis van slimme industriële ICT inzetten om spraakmakende infrastructurele projecten te realiseren?

Deze mogelijkheid bieden we jou in de functie van projectingenieur smart industrial ICT. In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van (voor)studies, het maken van ontwerpen en het begeleiden bij de realisatie van projecten. Het kennisveld smart industrial ICT vormt een belangrijk onderdeel van infrastructurele projecten. Naast technisch inhoudelijke diepgang speelt innovatie een grote rol. Binnen de projecten werk je zelfstandig of samen met enthousiaste collegas aan een scala van advies- en ontwerpwerkzaamheden voor slimme industriële ICT. Denk hierbij aan een business case voor Smart Grids, ontwerp van installaties in tunnels, studies als gevolg van de energietransitie, toepassing van slimme sensoren, onderzoek risicobeoordeling en machineveiligheid, functioneel ontwerp voor een sluiscomplex, de energievoorziening voor de aandrijving van sluizen of bruggen, onderzoek naar EMC (Elektro Magnetische Compatibiliteit) en risicoanalyses voor net- en noodspanning. Je standplaats is Amsterdam, Deventer, Rotterdam of Breda.

De groep Industriële automatisering en duurzame energie, onderdeel van de sector Infrastructuur en mobiliteit, werkt aan spraakmakende projecten, zoals de Oosterweelverbinding in Antwerpen, de Blankenburgverbinding bij Rotterdam, Bediening Schipholbrug Amstelveen, Elektrisch Busvervoer Zwolle en de verbetering van ICT- en machineveiligheid voor infrastructurele werken voor Rijkswaterstaat. Binnen de groep worden studies verricht, adviezen geleverd, ontwerpen van installaties binnen het vakgebied opgesteld en de realisatie begeleid. Vanwege de groei van de activiteiten binnen de groep zijn wij op zoek naar versterking.

Wat wij vragen

 • hbo- of wo-opleiding op het gebied van elektrotechniek, ICT, energietechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde of gelijkwaardig;
 • bezig met afstuderen, recent afgestudeerd of enkele jaren werkervaring;
 • affiniteit met multidisciplinaire projecten;
 • een analytische en pragmatische instelling;
 • teamspeler;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pasafgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en duurzame energie, telefoon 0570 69 75 72 of 06 22 52 87 11. Vacaturenummer 217-101.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor