• Werk mee aan projecten met een grote maatschappelijke impact
 • Een organisatie die nadrukkelijk in beweging is op digitaal vlak
 • Veel ruimte om je naar eigen initiatief te ontplooien
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, The Hague, Deventer, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht

Software ingenieur

Zoek jij een uitdagende baan als software developer waarin je werkt aan complexe en maatschappelijk relevante projecten?

Wij zoeken een software ingenieur om ons team te versterken. Als software ingenieur kom je terecht in een groeiend team dat een mix is van jonge ontwikkelaars en meer ervaren ICT-architecten en -adviseurs. Je dagelijkse bezigheden bestaan uit het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties, waarbij je intensief afstemt met je collega’s.

In de meeste projecten werken wij op basis van de SCRUM methodologie, waarbij we in tweewekelijkse sprints software opleveren aan onze klanten. Tijdens de start/stop dag beginnen we met een demo van de nieuw gerealiseerde functionaliteiten. Vervolgens kijken we met het team terug op de afgelopen sprint en plannen we werk in voor de komende sprint. Tijdens een sprint heb je tijdens een dagelijkse stand-up afstemming over de voortgang.

Binnen ons ingenieursbureau wordt een enorme verscheidenheid aan projecten uitgevoerd in uiteenlopende disciplines: zo ontwerpen we dijken, bruggen, wegen, tunnels, waterzuiveringen, elektrische installaties, en doen we onderzoek naar lucht-, water-, geluid- en bodemkwaliteit. Onze werknemers hebben een achtergrond in milieu, chemie, civiel, werktuigbouw, elektrotechniek, procesautomatisering, GIS, ICT, etc. Al onze projecten hebben gemeen dat ze technisch en multidisciplinair van aard zijn en vaak een grote maatschappelijke impact hebben.

 

De functie software ingenieur maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Digital acceleration binnen de sector Digital acceleration and support. Deze PMC is bedrijfsbreed verantwoordelijke voor de digitale component in onze projecten. Wij werken dan ook samen met alle andere disciplines binnen het bedrijf, wat ons werk tastbaar, afwisselend en leuk maakt. Voorbeelden van producten en diensten die wij leveren zijn participatieplatformen voor omwonenden van ruimtelijke projecten, een bezettingsmonitor voor ligplaatsen in havens, een fietsmonitor om fietsnetwerken voor te bereiden op de toekomst en advies bij organisaties om hun processen verder te digitaliseren.

Wat wij vragen

 • een afgeronde, technische hbo- of wo-studie;
 • ervaring in applicatieontwikkeling en het inzicht om dit juist toe te passen binnen projecten;
 • de kennis om de vertaalslag te maken van projectgebaseerd naar productgericht en beheersbaar werken;
 • ervaring in het inrichten en toepassen van DevOps principes zoals CI/CD is een pré;
 • wij ontwikkelen vooral in open source zoals Python, JavaScript en PostgreSQL en maken hierbij gebruik van technologieën zoals Django, React, Bootstrap, Gitlab, Docker, Azure en meer. Ervaring die hierop aansluit is een pre;
 • analytisch denkvermogen;
 • de flexibiliteit om met mensen van verschillende disciplines samen te werken.

Wat wij bieden

 • een positie binnen een leuk, groeiend team en een organisatie die nadrukkelijk in beweging is op digitaal vlak;
 • de kans om mee te werken aan projecten in het hele ingenieurswerkveld;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • ruimte om te groeien in de richting die jij wilt, bijv. senior ontwikkelaar, dataspecialist, adviseur of projectleider;
 • een marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden;
 • een professionele organisatie gericht op het leveren van kwaliteit;
 • Je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met de heer R.J.H. (Ruud) Tuitert MSc, telefoon 06-86 86 72 14.