• Het analyseren van potentiële risico’s, schrijven van testcases en uitvoeren van functionele testen
 • Coördineren in verschillende projecten het oppakken en oplossen van bevindingen.
 • Een groeiend team dat een mix is van jonge developers en meer ervaren ICT-architecten en -adviseurs
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, The Hague, Deventer, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht

Software tester

Vind jij het leuk om je kennis toe te passen in complexe en relevante ingenieursprojecten?

Wij zoeken een tester met ervaring om ons team te versterken. Je komt terecht in een groeiend team met een mix van jonge developers en meer ervaren ICT-architecten en -adviseurs. Binnen een agile omgeving ontwikkelen we applicaties in open source, zoals Python, Javascript en PostgreSQL, maar bouwen we ook applicaties in het low-code platform Outsystems. Als tester schrijf je testcases, analyseer je potentiële risico’s op basis van userstories en functionele ontwerpen, voer je functionele testen uit, werk je aan regressietesten en rapporteer je de resultaten aan het team en de product owner. Je geeft advies op het gebied van teststrategieën en -aanpak in projectvorming en helpt met het verder op- en uitbouwen van onze testdiscipline en kennisontwikkeling op dit vlak.

Bij Witteveen+Bos doen we enorm veel projecten in uiteenlopende disciplines: zo ontwerpen we dijken, bruggen, wegen, tunnels, waterzuiveringen, elektrische installaties, en doen we onderzoek naar lucht-, water-, geluid- en bodemkwaliteit. Onze werknemers hebben een achtergrond in milieu, chemie, civiel, werktuigbouw, elektrotechniek, procesautomatisering, GIS, ICT, etc. Al onze projecten zijn technisch en multidisciplinair van aard en hebben een grote maatschappelijke impact.

 

De functie software tester maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Digital Acceleration binnen de sector Digital Acceleration and Support. Deze PMC is bedrijfsbreed verantwoordelijk voor de digitale diensten in onze projecten. Wij werken dan ook samen met alle andere disciplines binnen het bedrijf, wat ons werk tastbaar, afwisselend en leuk maakt. Voorbeelden van onze producten en diensten zijn participatieplatformen voor omwonenden van ruimtelijke projecten, een bezettingsmonitor voor ligplaatsen in havens, een fietsmonitor om fietsnetwerken voor te bereiden op de toekomst en advies bij organisaties om hun processen verder te digitaliseren.

Wat wij vragen

 • een afgeronde, technische hbo- of wo-studie;
 • minimaal 2 jaar ervaring als software tester;
 • kennis en ervaring op het gebied van testen, testautomatisering, API’s, webservices en SQL;
 • certificering op het gebied van testen (TMAP) is een pre;
 • ervaring op het gebied van scrum/agile is een pre;
 • de flexibiliteit om met mensen van verschillende disciplines samen te werken.

Wat wij bieden

 • een fulltime (in overleg parttime) positie binnen een leuk, groeiend team en een organisatie die nadrukkelijk in beweging is op digitaal vlak;
 • de kans om mee te werken aan projecten in het hele ingenieurswerkveld;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • een marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden;
 • een professionele organisatie gericht op het leveren van kwaliteit;
 • diverse groeimogelijkheden, afhankelijk van eigen interesse en ambitie. Bijv. naar whitebox testing, UX, security of quality assurance;
 • Je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer R.J.H. (Ruud) Tuitert MSc, groepshoofd Back-end development, telefoon +31 6 86 86 72 14. Vacaturenummer NL00482