• Werken in binnen- en/of buitenland
 • Werk aan uitdagende en maatschappelijk relevante vraagstukken
 • Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer

Adviseur smart industriële automatisering

Ontwerp jij voor onze opdrachtgevers smart water- en energieoplossingen?

Als adviseur werk je aan uitdagende en maatschappelijk relevante vraagstukken met een enthousiaste groep collega’s in een dynamische multidisciplinaire omgeving. Je adviseert, voert analyses uit en ontwerpt slimme en duurzame automatiseringssystemen ten behoeve van de energie, water en infra sector. Dat kan bijvoorbeeld een grote waterzuiveringsinstallatie, een waterkering, of een industriële installatie in binnen- of buitenland zijn. Je houdt je bezig met energiebesparing, procesoptimalisatie en asset-optimalisatie binnen de waterketen met slimme meet-, regel- en automatiseringssystemen. Ontwikkelingen als Internet of Things, smart grids, cybersecurity, modelgebaseerde en beslisondersteunende concepten maken onderdeel uit van onze smart water en energie oplossingen. Je krijgt de kans om door te groeien tot specialist, projectleider of leidinggevende. De standplaats voor deze functie is Deventer of Amsterdam.

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Elektrische en procesautomatiseringssystemen houden wij ons bezig met optimalisaties van zuiveringsinstallaties op het gebied van kwaliteit, energiezuinigheid, prestaties van assets, smart regio concepten. We laten bijvoorbeeld alle relevante informatie voor een waterbeheerder bij elkaar komen in een centraal zenuwcentrum (centrale regiekamer) van waaruit de processen worden bewaakt en geoptimaliseerd. Zo passen wij het smart city concept toe waarbij de industriële automatisering van de riolering voor een grote gemeente zoals Utrecht inclusief de Big Data afhandeling van de waterstromen een beter inzicht verschaft in het functioneren van het totale rioleringssysteem.

Wat wij vragen

 • wo- of hbo-opleiding op het gebied van industriële automatisering, elektrotechniek, mechatronica of vergelijkbaar;
 • bezig met afstuderen, recent afgestudeerd of enkele jaren ervaring;
 • analytisch ingesteld, tegelijkertijd praktisch en oplossingsgericht;
 • naast de passie voor techniek heb je interesse in maatschappelijk relevante vraagstukken;
 • marktgerichtheid en ondernemend;
 • teamspeler;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden

 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar specialist, projectleider of leidinggevende;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • afwisseling en veelzijdigheid in water-, energie- en infra projecten;
 • werken in binnen- en/of in buitenland;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan interne opleidingen;
 • marktconform salaris en goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. A.C. (Arjen) Hartsuiker, groepsleider procesautomatisering engineering, telefoon 06 83 64 26 52. Vacaturenummer 327-112.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor

Edwin Twigt

PMC manager Electrical Engineering and Proces Automation Systems