Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Amsterdam, Deventer, Rotterdam

Stille stalen brugvallen

Ben je op zoek naar een leuk afstudeerontwerp en wil je afstuderen bij een ingenieursbureau in het werkveld Civieltechnische contstructies?

Deze mogelijkheid bieden wij je binnen de adviesgroep van de sector Infrastructuur en mobiliteit. Binnen deze adviesgroep werken wij aan uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Voorbeelden van projecten waar wij aan werken zijn: de Oosterweelverbinding in Antwerpen, de aanpassing van de Afsluitdijk, Rivierverruimingsprojecten, A9 Amstelveen en de Zuidasdok. De projecten die wij onder handen hebben vragen regelmatig om (product)innovatie. In dat kader hebben wij een specifieke onderzoeksopdracht voor een afstudeerstage.

Het ontwerp van een stalen val voor een bascule brug is de afgelopen jaren volledig uitontwikkeld. Nadeel van het ontwerp is dat als gevolg van het passerend verkeer veel geluid wordt geproduceerd door het val. Uit onderzoek is gebleken dat om een val veel minder geluid te laten produceren het ontwerp van het val volledig anders moet worden. Om het effect van deze nieuwe opzet van het ontwerp te toetsen dagen we een student of groep studenten uit om een ontwerp van een bestaande brug op basis van deze nieuwe kennis uit te werken om zo inzicht te krijgen in de verschillen met een traditionele basculebrug.

Wat wij vragen

  • een bijna afgeronde wo-opleiding bij voorkeur in de civiele techniek met als afstudeerrichting mechanica en constructies of constructieve waterbouw;
  • affiniteit met het ontwerpen van beweegbare bruggen;
  • ondernemende, ambitieuze en leergierige instelling.

Wat wij bieden

  • samenwerking met ervaren en enthousiaste collega‚Äôs binnen de groep beweegbare bruggen;
  • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
  • mogelijke standplaats in Amsterdam, Rotterdam of Deventer.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze afstudeerstage, reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer O.C. (Oscar) Kerssens, telefoon 020 312 55 13 of per mail oscar.kerssens@witteveenbos.com of de heer J.W.C. (Jeroen) Hendriks, telefoon 020 312 55 30 of per mail jeroen.hendriks@witteveenbos.com.

Share this vacancy

More information?