Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Amsterdam, Deventer

Smart infra systems

Dynamische systemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denk uit onze infrastructuur. Denk hierbij aan beweegbare bruggen, sluizen, tunnels, dynamisch verkeersmanagement (DVM) en verkeersregelinstallaties VRI’s). Deze systemen zijn primair nodig om de huidige voorzieningen op het gebied van mobiliteit te faciliteren.

Daarnaast kunnen deze systemen ook een bijdrage leveren aan onze toekomst: slimme en gezonde steden, intelligente transport systemen en energieneutrale infrastructuur. Door de slimheid van de infrastructuur te benutten liggen er tal van mogelijkheden en kansen voor nieuwe diensten en producten. Een sluis die op basis van het aantal schuttingen zelf een melding geeft dat er onderhoud nodig is. Een verkeersregelinstallatie die rekening houdt met de snelheid van het aankomende verkeer. Een beweegbare brug die rekening houdt met de aankomende lijnbus. Het ontsluiten, verwerken en benutten van data uit de infrastructuur kan ervoor zorgen dat onze infrastructuur echt ‘smart’ wordt.

Wat wij vragen

Wij hebben een aantal vraagstukken op dit gebied, zowel technisch als ook bedrijfskundig. Bijvoorbeeld op technisch vlak hebben wij belang bij een onderzoek naar de impact en raakvlakken van het ‘smart’ maken van dynamische systemen in de infrastructuur (zoals het ontsluiten van data).

Op bedrijfskundig vlak hebben wij belang bij een marktonderzoek van mogelijke opdrachtgevers (binnenland en buitenland) met bijbehorende specifieke producten. De inhoud van de opdracht kan technisch, bedrijfskundig of een mix hiervan zijn.

Opleidingsniveau: wo-opleiding elektrotechniek, informatietechnologie, technische bedrijfskunde of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer of Amsterdam kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, waterschappen, netbeheerders, energieleveranciers, aannemers, systemintegrators etc. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek.

Aanvang: in overleg;

Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemen en veiligheid, telefoon 06 53 35 62 34 of de heer ing. J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en innovatie, telefoon 06 22 52 87 11.

More information?