Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Deventer

Augmented reality in praktijk

Intelligente zoekmachines, smart phones en connected devices, virtual en augmented reality, slimme informatievoorziening en location based Technologies: ze zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij en in onze projecten. Zo heeft Witteveen+Bos afgelopen jaren regelmatig virtual reality ingezet, waaronder voor de A9 Amstelveen, Vestdijk Eindhoven en de VR-designtool voor dijken.

Ook augmented reality (AR) zal met de ontwikkeling van hardware, software en linked data een belangrijke rol gaan spelen bij onze opdrachtgevers en in onze projecten. De techniek zal helpen bij ontsluiting van realtime data, het visualiseren van nieuwe ontwerpen in de werkelijke omgeving en het veldwerk vereenvoudigen.

Wat wij vragen

Voor ons en onze opdrachtgevers hebben wij groot belang bij verdere uitbouw van de mogelijkheden en toepassingen van AR. De vragen die wij hierbij hebben zijn niet alleen technisch, maar ook organisatorisch en bedrijfskundig gericht. Voorbeelden hiervan zijn:

  • op welke wijze kan AR geïntegreerd worden in onze projecten?;
  • wat zijn de gebruiksmogelijkheden bij onze opdrachtgevers?;
  • wat is een geschikte systeem/data architectuur van app’s en geo-servers?

Ook de realisatie van een AR-app behoort tot de mogelijkheden.

De stage of afstudeeropdracht is in overleg in te vullen, waarbij wij zeker open staan voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden hierin. De opdracht en invalshoek wordt afgestemd op opleiding en studie (hbo/wo).

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor te Deventer kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies, aannemers, system integrators, etc. Deze interne en externe contacten kun je gebruiken voor nadere informatie, pilots of cases.

Aanvang: in overleg.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ing. C.D (Erik) Kraan, groepsleider Geo-informatie, telefoon 06 23 25 76 34.

Share this vacancy

More information?