• Verder professionaliseren en uitbouwen van de tool gebiedsfoto
  • De stage of afstudeeropdracht is in overleg in te vullen, waarbij wij open staan voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden
Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship assignment Deventer

Gebiedsfoto

Als ingenieur werk je aan projecten die zich op een iedere plek in Nederland kunnen bevinden. Wij zijn van Maastricht tot Texel betrokken in projecten. Bij elk project is de lokale context verschillend. De geografie verschilt, maar ook de mensen verschillen. Zo waant een projectleider zich telkens weer in een nieuwe sociale context. Om deze sociale context vanaf het begin in beeld te hebben heeft Witteveen+Bos ‘de gebiedsfoto’ ontwikkelt. De tool geeft onze projectmedewerkers met één druk op de knop alle relevante gebiedsinformatie. De tool beantwoordt de vraag: wie wonen er in mijn projectgebied? Wat is hun opleidingsniveau, leeftijd, inkomen et cetera en hoe verhoudt dit zich ten opzichte van de rest van Nederland? Welke thema’s in mijn projectgebied scoren afwijkend van het Nederlands gemiddelde/de norm? Door gebruik te maken van openbaar beschikbare datasets en een postcodeprofiel kunnen we deze informatie automatisch genereren. Kom jij ons daarbij helpen?

Wat wij vragen

We zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student die een studie doet die aansluit op onze vraag (GIS, data management etc.). De vraag aan jou is om te helpen deze verder te professionaliseren en uit te bouwen naar een Belgische en/of internationale variant. De vragen die we hierbij hebben zijn:

  • Hoe houden we onze data up to date?
  • Hoe ontsluiten we deze informatie gebruiksvriendelijk naar de projectmedewerkers toe?
  • Wat zijn de onderscheidende parameters van een projectgebied?
  • Welke data is waardevol als we de tool ook internationaal willen gebruiken?
  • Hoe kan de openbaar beschikbare informatie (CBS, PBL etc.) project specifiek beschikbaar gemaakt worden?
  • Welke mogelijkheden bestaan er om deze data automatisch te selecteren?

 

De stage of afstudeeropdracht is in overleg in te vullen, waarbij wij open staan voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden. De opdracht en invalshoek wordt afgestemd op opleiding en studie (hbo/wo).

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor te Deventer werk je op jouw eigen werkplek werken aan het onderzoek. Daarnaast zorgen wij voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies, aannemers, system integrators, etc. Deze interne en externe contacten kun je gebruiken voor nadere informatie, pilots of cases. Aanvang: in overleg.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer A. (Abel) Knipping, telefoon 06 86 83 87 08. Vacaturenummer NL00653