• Werken aan spraakmakende en innovatieve projecten
 • Ontwikkel je expertise èn professionele vaardigheden
 • Informele en betrokken cultuur

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam

Aankomend systeemintegrator

Wil jij uitgroeien tot een van de systeemintegratoren binnen ons team?

Op het vlak van infrastructurele projecten is systeemintegratie het proces dat verschillende (verkeers)technische installaties, de weg, civiele constructies zoals tunnels en bruggen en de producten van andere vakdisciplines met elkaar laat functioneren als een integraal systeem. Als aankomend systeemintegrator werk je in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten. Binnen het projectteam ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse installaties, waarbij de focus onder meer ligt op functionaliteit en de belangrijkste ontwerpbeslissingen. In het begin zijn dit vooral verkeersgerelateerde installaties zoals de verkeerssystemen om een tunnel af te sluiten, camerabewaking bij spitsstroken, of het communicatienetwerk dat de systemen langs de weg met de verkeerscentrale verbindt. Relevante vragen die je daarbij beantwoordt zijn bijvoorbeeld: waar langs de weg kunnen de slagbomen en de verkeerslichten voor de tunnel het best geplaatst worden? Moeten daar ook camera’s bij worden geplaatst en zo ja, wat moeten ze dan in beeld brengen? En hoe kunnen hulpdiensten in de tunnel komen als de slagbomen dicht zijn?

Wij zorgen voor een gedegen begeleiding en helpen je stapsgewijs specialistische kennis en ervaring op te bouwen. Naarmate je meer verschillende installaties tegenkomt in de verschillende projecten, leer je steeds beter de samenhang te zien tussen de verschillende installaties, maar ook tussen bijvoorbeeld de verkeersinstallaties en het wegontwerp. Vanuit jouw opgebouwde specialistische kennis van verschillende installaties groei je door tot de systeemintegrator, die de integratie van de verschillende systemen overziet en die met een gestructureerde aanpak vorm geeft aan het ontwerpproces. Je krijgt de kans om door te groeien tot projectleider. Op basis van jouw inhoudelijke expertise stuur je (delen van) projectteams aan in de ontwerpfase van het project, waarbij je verantwoordelijk bent voor de totstandkoming van een samenhangend systeem.

De groep Systeemintegratie maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Verkeer en wegen en werkt samen met vele ingenieurs aan kleine en grote infrastructurele projecten. Wij zijn toonaangevend in de 'eredivisie' van complexe infraprojecten. Enkele aansprekende projecten waarin wij op het gebied van systeemintegratie een bijdrage leveren zijn: Zuidasdok in Amsterdam, de Oosterweelverbinding in de Ring Antwerpen, de verdiepte aanleg van de A9 ter hoogte van Amstelveen en de Blankenburgverbinding bij Rotterdam.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding elektrotechniek, werktuigbouwkunde, besturingstechnologie, technische natuurkunde, informatica, civiele techniek of aanverwante academische studierichting;
 • affiniteit met verkeer, technische installaties en systemen;
 • een antenne voor de complexe omgeving van de infrastructuurprojecten;
 • pas afgestudeerd of al enige relevante werkervaring opgedaan;
 • de wil om te leren hoe installaties en systemen functioneren;
 • analytische, maar ook pragmatische instelling;
 • sterke schriftelijke communicatie in de Nederlandse taal.

Wat wij bieden

 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar projectleider;
 • samenwerking met jonge, deskundige en enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • werken aan projecten in binnen- en/of buitenland;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • het 'Starterstraject', waarin je vaardigheidstrainingen volgt en gericht werkt aan je persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. R.P. (Robin) Gerrets, groepsleider Systeemintegratie, telefoon 06 54 68 08 85. Vacaturenummer 216-112.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor