• Samenwerken met jonge collega's én topexperts aan innovatieve projecten
 • Ontwikkel je tot ervaren projectleider
 • Werken in een informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Heerenveen, Utrecht

(Aankomend) integraal projectleider

Wil jij je ontwikkelen tot een deskundig en allround projectleider en bijdragen aan de inrichting en verduurzaming van Nederland op het gebied van water en natuur? Dan zoeken wij jou! Bij ons kun je je ontwikkelen binnen de mooiste en meest uitdagende projecten. Primair in Nederland, maar indien wenselijk ook wereldwijd.

Vanwege uitbreiding van onze werkzaamheden zijn we in de groep Integraal ontwerp GWW (grond-, weg- en waterbouw) namelijk op zoek naar een gedreven collega. In deze functie geef je (uiteindelijk) leiding aan een projectteam dat zich bezig houdt met de integrale projectvoorbereiding voor grote en kleine projecten op het gebied van dijkversterkingen, land- en polderinrichting en (her)inrichting van oevers en waterplassen. Je begeleidt ontwerpers bij het uitwerken van een waterbouwkundig ontwerp, draagt vanuit een praktische insteek bij aan ontwerpoptimalisaties of bent verantwoordelijk voor een aanbestedingsontwerp. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van (conditionerende) onderzoeken en de algehele projectbeheersing. Ook het zelf leveren van inhoudelijke inbreng aan een project of het opstellen van offertes kan onderdeel van jouw werk zijn. Je levert met jouw kennis en vaardigheden een vernieuwende inbreng in onze projecten. De mate van ervaring die wij voor de functie vragen staat niet vast; in overleg kan bekeken worden hoe de functie in te richten is op een wijze die voldoet aan jouw en onze behoeftes voor zowel nu als in de toekomst. Je krijgt daarbij veel ruimte om jezelf persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. Projecten waar we op dit moment aan werken zijn Vervanging en renovatie Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, Beekherstel Springendal en Dal van de Mosbeek, Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier, Dijkversterking Markermeerdijken en Herinrichting weidevogelgebied De Kampen. Je standplaats is Heerenveen, Deventer of Utrecht.

In onze projecten en ontwerpopgaven zijn onze zeven duurzame ontwerpprincipes een belangrijk middel om duurzaamheid vorm te geven. Zo kunnen wij de meeste impact realiseren en maximaal bijdragen aan de uitdagingen van deze tijd. Ook jij zult op die manier bijdragen aan een verbeterde leefomgeving!

De groep Integraal ontwerp GWW is onderdeel van de Product-marktcombinatie (PMC) Hoogwaterbescherming en landinrichting. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken, inrichten en beheren van Nederlandse en buitenlandse (delta)gebieden. De PMC voert integrale projecten uit langs rivieren, meren en kusten, waarbij de afstemming tussen vakgebieden als waterveiligheid, ruimtelijke ordening, natuurontwikkeling, economie en (de effecten van) klimaatverandering belangrijk is. De PMC telt ruim dertig enthousiaste collega’s, variërend van pas afgestudeerden tot ervaren vakmensen.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van land- en watermanagement of aanverwant;
 • kennis van het ontwerpen in AutoCAD of AutoCAD Civil 3D;
 • affiniteit met en kennis van projecten in uitvoering;
 • enige jaren relevante werkervaring, bij voorkeur (gedeeltelijk) als ontwerper;
 • enthousiaste, ambitieuze, flexibele en praktische instelling;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • passie om in teamverband aan uitdagende projecten te werken;
 • enthousiasme en ambitie om je te ontwikkelen tot een ervaren projectleider.

Wat wij bieden

 • een baan met veelzijdige en uitdagende projecten;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen, passend bij jouw persoon en carrièrefase;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.300 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. E.S. (Engbert) van der Weide, groepsleider Integraal ontwerp GWW Heerenveen, telefoon 06 23 37 25 35 of de heer ir. E.D.P. (Evert) Eijnthoven, groepsleider Integraal ontwerp GWW Deventer/Utrecht, telefoon 06 50 90 93 68 . Vacaturenummer NL00597.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor