• Bijdragen aan de transitie naar een duurzame toekomst
 • Werken aan veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten
 • Ontwikkelingsmogelijkheden op inhoudelijk vlak, maar ook in de breedte
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer, Heerenveen, Utrecht

Adviseur duurzaam contracteren en aanbesteden

Wil jij bijdragen aan een betere samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn bij onze dynamische projecten en daarmee de transitie naar een duurzame toekomst versnellen?

Transitieopgaven zoals het klimaatakkoord, de transitieagenda’s en het recente IPCC-rapport zorgen ervoor dat onze opdrachtgevers anders om moeten gaan met hun projecten. Thema’s als circulariteit, energieneutraliteit en biodiversiteit staan hoog op de agenda, maar de vertaling in projecten blijkt een uitdaging. Als adviseur duurzaam contracteren adviseer jij opdrachtgevers over de aanbestedings- en contractstrategie om invulling te geven aan duurzaamheidsambities. Je verdiept je inhoudelijk in de projecten en adviseert opdrachtgevers hoe de aanbestedings- en contractstrategie bijdragen aan het realiseren van duurzaamheidsambities. Dat doe je in nauwe samenwerking met specialisten en adviseurs binnen Witteveen+Bos. Het is jouw taak om de wensen, input en duurzaamheidsambitie van stakeholders te vertalen in een compleet en gestructureerd contract (E&C, D&C of bouwteam) en aanbesteding. Daarbij houd je rekening met de kaders van de Aanbestedingswet, de Gids Proportionaliteit en de mogelijkheden die de marktsituatie bieden. Daarnaast verdiep je je in de nieuwste inzichten, zoals programmatisch samenwerken, bouwteamsamenwerking, innovatieve contractvormen en 2-fasen benadering. Naast het werken in projecten bieden we je de mogelijkheid om artikelen te schrijven, je kennis over te brengen door middel van een docentschap en seminars te organiseren.

Je gaat aan de slag in de sector Infrastructuur en mobiliteit (IM) binnen de product-marktcombinatie (PMC) Relational contracting. Vanuit deze PMC werken 23 collega’s aan de voorbereiding van grote en kleine projecten in de (stedelijke) infrastructuur zoals Zuidasdok, Ring Utrecht, en de Renovatie van de Spijkenisserbrug en Brug over de Noord. Ook zijn we betrokken bij het programma Bruggen en Kademuren van de Gemeente Amsterdam, de verbreding van de A7/A8, de elektrificatie van het busvervoer voor het GVB in Amsterdam en de Bio-based fietsbrug Ritsumasyl.

De uitvalsbasis is Amsterdam, Utrecht, Heerenveen of Deventer. Je bent ook regelmatig actief bij opdrachtgevers of op onze andere kantoren.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de civiele techniek of gelijkwaardig;
 • affiniteit met duurzaamheid, kennis van MKI-systematiek is een pre;
 • affiniteit met het vak contracteren en aanbesteden, kennis van contractvormen is een pre;
 • je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift;
 • een ondernemende instelling, gericht op het zoeken naar marktkansen en samenwerkingspartners.

Wat wij bieden

 • werken in veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • deel uitmaken van een groep jonge enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als specialist, contract-, of projectmanager;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.300 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zichzelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Solliciteer dan direct online. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met de heer ir. J. (Jesper) Pots themahouder duurzaam aanbesteden, telefoon 06 86 86 44 13 of met de heer ir. J. (Jelmer) Kooij, pmc-leider Relational contracting, telefoon 06 22 85 70 32. Vacaturenummer NL00594.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor