• Werken aan icoonprojecten zoals de Oosterweelverbinding in Antwerpen, A4 Haaglanden, Afsluitdijk
 • Concrete bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Systeemgerichte Contractbeheersing
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Heerenveen

Aankomend contractmanager lifecycle

Wil jij meewerken aan de grote Vervanging&Renovatie opgave in Nederland en meedenken over de ontwikkeling van Lifecycle en circulariteit in grote integrale opgaves?

Nederland staat de komende jaren voor twee grote opgaves. De eerste opgave is het behalen van het klimaatakkoord, onder andere door de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. De tweede opgave is het bestaande areaal verduurzamen, levensduurverlengen en als het niet anders kan, vervangen van bestaande infrastructuur (droog en nat). Dit vraagt een andere kijk en out of the box te denken. Denk hierbij aan prestatiegericht contracteren, rapid circular contracting en infrastructure as a service. In de PMC LifeCycleManagement is ruimte voor ambitieuze starters en medioren die zich verder willen ontwikkelen in het vakgebied LifeCycleManagement en de bijbehorende ontwikkelingen op het vlak van contracten en contractbeheersing. Neem jij de uitdaging aan om een voortrekkersrol te nemen in deze uitdagende ontwikkelingen? Als (aankomend) contractmanager kom je te werken in diverse rollen en fasen van onderhoud, vervanging en renovatie projecten. Je werkzaamheden zijn zowel in de voorbereidingsfase als de uitvoeringsfase, je wisselt werkzaamheden op kantoor af met werkzaamheden buiten. In de voorbereidingsfase stel je, veelal samen met collega’s, contracten op. Je werkt nauw samen met technische specialisten en contractspecialisten zowel binnen de PMC LifeCycleManagement als daarbuiten die zich bezig houden met contractvoorbereiding en contractbeheersing. In de uitvoeringsfase werk je als toetscoördinator in de realisatiefase. Hier vorm je de spil in onze multidisciplinaire teams bestaande uit adviseurs, specialisten en procesmanagers die gezamenlijk het bouwproces toetsen en bewaken tijdens de realisatie van onze civiele projecten. Je coördineert namens de opdrachtgever de toetsen en audits van technische en processpecialisten op de realisatie van de projecten. Als onderdeel van het contractbeheersteam bewaak je de voortgang, kwaliteit, contractuele aspecten en de financiën van het project. Doordat je werkt meestal aan meerdere projecten tegelijkertijd, in verschillende projectteams is geen week hetzelfde. Afhankelijk van je interesses en ambities kun je je ontwikkelen tot bijvoorbeeld contractmanager, projectleider of specialist. Met je team werk je zowel bij onze opdrachtgevers op kantoor als op onze eigen kantoren, bijvoorbeeld in Heerenveen en Deventer.

De functie van adviseur maakt onderdeel uit van onze product-markt combinatie (PMC) LifeCycleManagement binnen de sector Infrastructuur & Mobiliteit. Vanuit deze PMC voeren wij samen met onze opdrachtgevers het contractmanagement over een grote verscheidenheid aan (civiele) bouwprojecten, zoals de A9 Badhoevedorp - Holendrecht, Meerjarenprogramma geluidssanering, Ring Utrecht.

Wat wij vragen

 • een afgeronde technische opleiding op HBO of WO-niveau, bijvoorbeeld civiele techniek, CME, technische bestuurskunde of technische bedrijfskunde;
 • geen of enige werkervaring; * kennis van contractmanagement op basis van UAV-GC contracten middels systeemgerichte contractbeheersing;
 • affiniteit met systems engineering, procesmanagement, risicomanagement en Europees aanbesteden;
 • vermogen om informatie te structureren en goede communicatieve vaardigheden;
 • interesse in de realisatie van complexe civiele projecten en de openbare ruimte.

Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende projecten in multidisciplinaire teams;
 • samenwerken met jonge en ervaren enthousiaste professionals in integrale projectteams;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor young professionals; het 'Starterstraject';
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. E. (Erik) Schaft, telefoon 0513 64 18 15 Vacaturenummer 218-108.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor