Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment The Hague, Utrecht

Health driven design - Software ontwikkeling

De gezonde stad is een ideaal wat veel steden ambiëren. Een stad die het welzijn van haar inwoners zoveel mogelijk ondersteunt en die gezond gedrag stimuleert. Toch is dit ideaal vaak lastig te realiseren in onze fysieke leefomgeving omdat een concrete koppeling tussen ambitie en het ontwerp ontbreekt.

Health Driven Design vormt deze schakel door gezondheidsdoelstellingen te concretiseren, kwantificeren en integreren in het ontwerpbeslissingsproces. Veel indicatoren die de brug vormen tussen gezondheidsdoelstellingen en het ontwerp van de fysieke leefomgeving zijn data analyses. Doel is om deze verschillende analyses binnen één softwareraamwerk (Kedro) te verenigen en via een API te koppelen aan ontwerpsoftware zoals Rhino/Grasshopper.

Wat wij vragen

Als stagiair zal je de architectuur van dit systeem ontwikkelen waarbinnen het product modulair opgebouwd kan worden. Kwaliteit, toepasbaarheid en flexibiliteit zijn hierbij zeer belangrijk. Het systeem zal 1) data moeten ophalen vanuit online bronnen of vanuit andere software, 2) efficiënt analyseren en 3) de resultaten in verschillende interfaces kunnen aanbieden via een API. Ben jij een Master student informatica, computer wetenschappen, data science of een andere studie waarin data, software ontwikkeling en architectuur centraal staat? En heb jij ervaring in Python, GIS, API’s, parametrisch ontwerpen en ruimtelijke data? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat wij bieden

Onderdeel zijn van het innoverende Smart+Healty Cities team waarin we tot vernieuwende oplossingen komen voor de stad van morgen. Je zal werkzaam zijn in een professionele omgeving en in contact komen met vele verschillende disciplines. Uiteraard zal een stagevergoeding onderdeel zijn van deze aanbieding.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.300 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze projectopdracht solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de heer L. (Laurens) Versluis (Urban Analyst), telefoon +31 6 86 82 72 76, laurens.versluis@witteveenbos.com. Vacaturenummer NL00523

More information?