• samenwerken met andere jonge collega’s aan vernieuwende projecten
 • ontwikkel jezelf in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • werk aan uitdagende en spraakmakende projecten
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Rotterdam

Projectingenieur werktuigbouwkunde

Wil je jouw kennis van werktuigbouwkunde inzetten om spraakmakende gebouw-, energie- en infrastructurele projecten te realiseren?

Wij zijn op zoek naar een projectingenieur werktuigbouwkunde (HVAC installaties) die projecten benadert vanuit integraliteit, praktische- en technische haalbaarheid en die onze expertise Werktuigbouwkunde verder vorm wil geven in een team van gedreven collega’s. Als projectingenieur werktuigbouwkunde werk je bij ons binnen een multidisciplinaire omgeving aan sterk uiteenlopende werktuigbouwkundige opgaven op verschillende schaalniveaus; van kantoor- tot industriegebouw, van sportaccommodatie tot parkeergarage of metrostation. Je werkt samen met verschillende vakspecialisten en disciplines binnen alle sectoren van Witteveen+Bos en je verricht werkzaamheden in de volle breedte van het vak.

Jouw werk is gerelateerd aan de toepassing van HVAC installaties waardoor we de gebouwen nog duurzamer kunnen maken. De projecten waaraan je werkt kenmerken zich door veelzijdigheid en een grote mate van afwisseling in processen en gesprekspartners. In de meeste gevallen ben je betrokken vanaf de start tot de realisatie. De focus op duurzaamheid binnen onze diensten draagt hier zeker aan bij. Witteveen+Bos biedt je naast het werkveld gebouwen een werkomgeving waarin ruim 70 elektrotechnici en werktuigbouwkundigen, samen met andere vakdisciplines zich vanuit verschillende product-marktcombinaties (PMC’s) richten op ontwerp voor beweegbare bruggen, waterzuiveringsinstallaties en tunnels.

De groep Installatietechniek vormt een onderdeel van de product-marktcombinatie (PMC) Gebouwen binnen de sector Gebouwde omgeving. Op het gebied van gebouwen heeft Witteveen+Bos een lange traditie. Wij werken onder andere voor opdrachtgevers als ESA (Europese Ruimtevaartorganisatie), Rijksvastgoedbedrijf, Rijkwaterstaat en de Industrie. Voor deze functie werk je primair op ons kantoor in Rotterdam of in Deventer, maar daarnaast is gedeeltelijke inzet op één van onze andere kantoren mogelijk.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau in de richting van werktuigbouwkunde;
 • gedrevenheid tot het oplossen van complexe technische vraagstukken;
 • beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • een zelfstandige en initiatiefrijke houding;
 • een klantgerichte instelling;
 • enthousiasme.

Wat wij bieden

 • een dynamische en uitdagende multidisciplinaire werkomgeving met wisselende projectteams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten (integraal, innovatief en gericht op duurzaamheid);
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden en ontwikkeling door opleiding/cursussen;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kunt u contact opnemen met ir. R. (Rinus) Pelgrum, groepsleider Installatietechniek, telefoon 06 27 16 98 08. Vacaturenummer NL00547

More information?

Witteveen+Bos medewerker Rinus Pelgrum

Rinus Pelgrum

Team manager Installations