Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Deventer

Ontwikkelen MPC schaalmodel demoversie rioolgemalen en RWZI

Uit studies is gebleken dat er veel geld kan worden bespaard door de besturing van rioolgemalen en rioolwaterzuiveringen (RWZI) integraal aan te pakken. Witteveen+Bos heeft een Model Based Predictive Control (MPC) concept ontwikkeld voor de besturing van riolering en RWZI. De MPC is met behulp van een koppeling tussen de programma’s AIMMS en Excel gesimuleerd. AIMMS bevat de impliciete beschrijving van de MPC en lost het Mixed Integer Quadratic Program (MIQP) op en communiceert inputs en outputs met Excel.

Wat wij vragen

Wij stellen voor om samen met de student(engroep) de projectopdracht nader vorm te geven, waarbij de input en visie van de student(en) hierop een belangrijke bijdrage zal vormen. Hierbij denken wij aan studenten die een hbo-opleiding mechatronica of elektrotechniek (of soortgelijke opleiding) volgen en die enigszins affiniteit hebben met informatica en wiskunde.

Wat wij bieden

Wij willen een (groep) student(en) de mogelijkheid bieden om te onderzoeken hoe het concept verder uit te werken om het te kunnen gaan testen in de praktijk. Doel van de opdracht is het ontwikkelen van een werkend schaalmodel demoversie van de Witteveen+Bos MPC voor de besturing van een rioleringssysteem in combinatie met een RWZI. Uitgangspunt hierbij is dat toekomstige opdrachtgevers ‘in het echt’ kunnen zien dat gebruik van MPC daadwerkelijk een verbetering oplevert ten opzichte van de huidige manier van sturing. Witteveen+Bos zorgt voor begeleiding en specialisten om de studenten in te voeren in de materie en kan contacten te leggen bij afvalwaterbeheerders en gemeenten. De opdracht omvat naast de techniek ook aspecten zoals de informatievoorziening. Via onze interne en externe contacten kun je nadere informatie ontrekken via interviews of brainstormsessies.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze projectopdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ir. E. (Edwin) Twigt, telefoon 0570 69 76 68 of per mail edwin.twigt@witteveenbos.com, de heer ir. P.A.J (Peter) Koenders, telefoon 0570 69 72 33 of per mail peter.koenders@witteveenbos.com of met de heer ir. E.H.B (Erwin) Visser, telefoon 0570 69 72 75 of per mail erwin.visser@witteveenbos.com.

More information?

Edwin Twigt

PMC manager Electrical Engineering and Proces Automation Systems