Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Deventer

Energiedistributienet windmolenpark op zee

Bij energiedistributie denken we direct aan het distribueren van elektrische energie op hoogspanningsniveau naar afnemers in woonwijken, industriële complexen of havens. Maar het kan ook omgekeerd. Denk eens aan een windmolenpark voor de kust. De energie die door een groot aantal windturbines wordt opgevangen, moet via een distributienet naar de vaste wal gebracht worden. Het is maar de vraag of je daarbij automatisch tot dezelfde oplossingen komt.

De distributie van elektrische energie vanaf een groot aantal windturbines op zee naar de vaste wal stelt ons voor nieuwe vragen. Welke spanningsvorm kies je: AC of DC? Welk spanningsniveau kies je: 10kV, 50kV of nog hoger? Wat voor een netstructuur kies je: stervormig, ringvormig of een combinatie daarvan? De omstandigheden op zee zijn anders dan op land. Welke invloed heeft dat op de keuze van componenten zoals transformatoren, kabels en schakelmateriaal? Welke ontwerpmaatregelen neem je om de gevolgen van de uitval van één component op de beschikbaarheid van het hele systeem minimaliseren.

 

Bij de beantwoording van al deze vragen spelen niet alleen technische maar ook financiële aspecten een rol: welke oplossing leidt tot de laagste investeringskosten, hoe zit het vervolgens met de kosten voor onderhoud en uitval.

 

Wil jij meewerken aan het beantwoorden van deze vragen en ben je een hbo- of wo-student elektrotechniek met keuzerichting energietechniek / power engineering? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Wat wij vragen

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste hbo- of wo-student die een opleiding volgt op het gebied van elektrotechniek. We vragen je om een referentieontwerp te maken voor een energiedistributienet van een willekeurig windpark op zee. Bij dit referentieontwerp willen we graag weten wat daarin de keuze bepalende factoren zijn. Wij willen dit ontwerp gebruiken om in meerdere specifieke situaties op basis van jouw onderzoek snel en efficiënt de juiste keuze te kunnen maken.

 

De afstudeeropdracht kent een duur van circa 6 maanden. Wij stellen voor om samen met jou de afstudeeropdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met netbeheerders, energieleveranciers, gemeenten, aannemers, system-integrators etc.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ir. A.T.G (Tonny) van Wijck, groepsleider Elektrotechniek enigneering, telefoon 0570 69 73 23.

More information?