• Integrale verkenningen, planstudies en milieueffectrapportages
 • Duurzame gebiedsontwikkeling
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer

Projectleider planvorming ruimte en infrastructuur

Is het jouw ambitie om als projectleider te werken aan uitdagende, multidisciplinaire projecten op het gebied van (hoog)waterveiligheid, ruimte, energie en infrastructuur en zo een bijdrage te leveren aan duurzame gebiedsontwikkeling in binnen- en buitenland?

Wij zijn op zoek naar een projectleider voor integrale verkenningen, planstudies en milieueffectrapportages op gebied van waterveiligheid, ruimtelijke ontwikkeling en infrastructuur. Binnen deze afwisselende functie ben jij (deel)projectleider, draag je bij aan acquisitie en stuur je het opstellen van planproducten aan (zoals milieueffectrapporten, verkenningen en inpassingsplannen) . De functie vraagt om kennis van inhoud en procedures in combinatie met vaardigheden op gebied van projectbeheersing en -management en communicatie (met collega’s, opdrachtgevers en belanghebbenden). Voor deze functie moet je een echte teamspeler zijn; je vindt het leuk de spin in het web te zijn, junior collega’s aan te sturen, te organiseren, structureren en ondernemen. Je bent zowel in staat om samen te werken in een grote projectorganisatie, als om zelf de leiding te nemen in middelgrote projecten en offertes.

Je functie maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Planstudies en procesmanagement. Deze PMC is onderdeel van de sector Gebouwde omgeving. De projecten van deze PMC variëren van strategische verkenningen tot uitdagende planuitwerkingen. Binnen die projecten verzorgen wij projectmanagement en omgevingsmanagement, zorgen we voor een goede ruimtelijke inpassing (landschapsontwerp) en leveren wij inhoudelijke expertise op het gebied van onder andere milieueffectrapportage. Momenteel werken we bijvoorbeeld aan verkenningen en planuitwerkingen voor verschillende dijkversterkingen (Wolferen-Sprok, Noordelijke Maasvallei, IJsseldijk Zwolle - Olst), de planuitwerking voor de wegverbreding en inpassing van de A58 (InnovA58) en de milieueffectrapportage voor het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Een aantal bekende projecten waaraan wij afgelopen jaren werkten zijn de dijkversterking Waddenzeedijk Texel, het versterken van de Afsluitdijk, de bestrijding Zandhonger Oosterschelde en de planuitwerking voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. Daarnaast werken we ook aan projecten in het buitenland, zoals social en environmental impact assessments. Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en TenneT. Je werkt vanuit een standplaats in Deventer of Amsterdam en op projectlocaties.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op wo-niveau en vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van ruimtelijke projecten, verkenningen en/of planuitwerking;
 • een brede interesse in en affiniteit met techniek en projectmanagement;
 • ervaring met werkwijzen en procedures bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten en/of infrastructuur;
 • uitstekende mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden en een groot analytisch vermogen;
 • vaardigheden op het gebied van projectbeheersing;
 • een nieuwsgierige, klantgerichte, ondernemende en proactieve instelling.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
 • samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid en loopbaanontwikkeling.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. A.J.P. (Hans) Helder, projectdirecteur en strategisch adviseur Planstudies en procesmanagement, telefoon +31 6 13 54 68 19 of de heer drs. ing. E.J.N. (Edgar) Rijsdijk, PMC-leider Planstudies en procesmanagement, telefoon +31 6 53 37 56 57. Vacaturenummer 227-143.

More information?