• Samenwerken met andere topexperts aan innovatieve projecten
 • Breed ontwikkelperspectief, ook in de richting van management of acquisitie
 • Aanspreekpunt en coach voor junior collega’s

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht

Ervaren ingenieur geotechniek

Ben jij die enthousiaste ervaren geotechnische ingenieur, die graag zijn/haar kennis en kunde wil inbrengen binnen spraakmakende (inter)nationale waterbouwprojecten?

Deze mogelijkheid bieden wij je in de functie van adviseur geotechniek. In deze functie ben je verantwoordelijk voor geotechnische analyses en advisering voor onze projecten in Nederland en in het buitenland. Je inbreng wordt gevraagd voor alle projectfasen, vanaf de eerste onderzoeken tot en met de realisatie, waarbij je gebruik maakt van state-of-the-art kennis. Bovendien geef je inhoudelijke begeleiding en ondersteuning aan minder ervaren collega´'s. Vanuit je inhoudelijke kennis kun je je verder ontwikkelen in de richting van bijvoorbeeld inhoudelijk specialist, projectleider, lijnmanager en/of projectacquisiteur.

De functie van ervaren ingenieur geotechniek is vacant bij de product-marktcombinatie (PMC) Waterbouwkundige constructies en geotechniek, binnen de sector Delta's, kusten en rivieren. Deze adviesgroep houdt zich bezig met geotechnische, seismische en waterbouwkundige advisering waarbij gebruik wordt gemaakt van state-of-the-art technieken. Wij werken voor diverse soorten opdrachtgevers, zoals (semi-)overheden, projectontwikkelaars, aannemers en de olie- en gasindustrie. Voorbeelden van projecten waar wij aan werken zijn rivierverruimingsprojecten zoals het Grensmaasproject, landaanwinningsprojecten in Jakarta (Indonesië), dijkversterkingen zoals de aanpassingen van de Afsluitdijk, maritieme projecten (ontwerp van kademuren, jetties en dolphins) voor bijvoorbeeld de haven van Rotterdam en de kunstmatige eilanden in de Kaspische zee. Je standplaats is Rotterdam, Utrecht, Deventer of Heerenveen. Uitzending naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de civiele techniek, bij voorkeur met afstudeerrichting mechanica en constructies, geotechniek of constructieve waterbouw, óf een afgeronde wo-opleiding als ingenieursgeoloog;
 • minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • ondernemende, ambitieuze en klantgerichte instelling;
 • enthousiasme voor het inhoudelijk begeleiden van collega's;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen ondersteuning en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. T. (Thomas) Naves, groepsleider Waterbouw en geotechniek Deventer, telefoon 06 27 16 98 51, of met de heer ir. J.M. (Joost) van der Meer, groepsleider Waterbouw en geotechniek Rotterdam, telefoon 06 13 27 62 29.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor

Dirk-Jan Jaspers Focks

PMC manager Hydraulic and Geotechnical Engineering