• Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Samenwerken met andere jonge collega’s
 • Bouw je expertise op het gebied van geotechniek verder uit in praktische projecten

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht

Adviseur Waterbouw en geotechniek

Wil jij het geotechnisch geweten zijn achter baanbrekende waterbouwkundige projecten?

Deze mogelijkheid bieden wij jou in de functie van adviseur geotechniek. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de geotechnische advisering in veelal multidisciplinaire civieltechnische projecten. Je adviseert daarbij over het geotechnisch ontwerp en de aanleg van waterbouwkundige projecten in Nederland of in het buitenland. Afhankelijk van je interesses en de beschikbaarheid van projecten kun je ook ingezet worden op ondergrondse bouwwerken. Je betrekt diverse state-of-the-art technieken in je advisering. Daarnaast houdt jij je bezig met het maken van geotechnische berekeningen. Deze werkzaamheden voer je uit voor alle projectfasen vanaf de eerst onderzoeken tot en met de realisatie. Je bent hierbij werkzaam op het snijvlak van geotechniek en constructies. Afhankelijk van jouw interesse zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie, zowel in de richting van specialist als richting projectleider.

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Waterbouw en geotechniek werken ongeveer 30 geotechnici aan uitdagende geotechnische vraagstukken. Daarnaast werken er in onze PMC Ondergrondse infrastructuur ook ongeveer 25 geotechnische ingenieurs. Voorbeelden van projecten waaraan wij een belangrijke bijdrage leveren zijn de Tweede Maasvlakte in Rotterdam, rivierverruimingsprojecten zoals het Grensmaasproject in Limburg en kunstmatige eilanden in de Kaspische Zee (Kazachstan). Vanwege de voorspoedige groei van de adviesactiviteiten zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Jouw standplaats is Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Deventer of Heerenveen. Uitzending naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo- of hbo-opleiding op het gebied van civiele techniek;
 • recent afgestudeerd of reeds enkele jaren werkervaring;
 • affiniteit met waterbouw;
 • een analytische, ondernemende en ambitieuze instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pasafgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. T. (Thomas) Naves, groepsleider Waterbouw en geotechniek Deventer, telefoon 06 27 16 98 51, of met de heer ir. J.M. (Joost) van der Meer, groepsleider Waterbouw en geotechniek Rotterdam, telefoon 06 13 27 62 29. Vacaturenummer 116-132.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor