• Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Samenwerken met andere jonge collega’s én topexperts
 • Bouw je expertise in geotechniek verder uit binnen vernieuwende projecten
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht

Waterbouwkundig ingenieur

Heb jij affiniteit met constructieve waterbouw en/of geotechniek en vind je het leuk om in teamverband aan uitdagende en internationale projecten te werken?

Dan zijn wij op zoek naar jou. In de functie van ingenieur op het gebied van waterbouwkundige constructies en geotechniek krijg je volop kansen om het verschil te maken in projecten. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de constructieve of geotechnische advisering in veelal multidisciplinaire civieltechnische en waterbouwkundige projecten in Nederland of in het buitenland. Door de omvang van onze afdeling zijn wij in staat een uitstekende opleiding te geven middels learing on the job. Afhankelijk van jouw interesse zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie, zowel in de richting van specialist als richting projectleider.

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Waterbouwkundige constructies en geotechniek werken in totaal circa 35 professionals aan uitdagende waterbouwkundige projecten. Voorbeelden van projecten waaraan wij een belangrijke bijdrage leveren zijn rivierverruimingsprojecten zoals het Grensmaasproject in Limburg, kunstmatige eilanden in onder meer Indonesië en in de Kaspische Zee (Kazachstan) en de opwaardering van de Afsluitdijk. Ook werken onze specialisten aan (probabilistisch) ontwerp van waterkeringen, maritieme constructies zoals kademuren en sluizen. Vanwege de voorspoedige groei van de adviesactiviteiten zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Je standplaats is Rotterdam, Utrecht, Deventer of Heerenveen. Uitzending naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van civiele techniek;
 • recent afgestudeerd of reeds enkele jaren werkervaring;
 • affiniteit met waterbouwbouwkundige constructies of geotechniek;
 • een analytische, ondernemende en ambitieuze instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden.

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pasafgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. T. (Thomas) Naves, groepsleider Waterbouw en geotechniek Deventer, telefoon 06 27 16 98 51, of met de heer ir. J.M. (Joost) van der Meer, groepsleider Waterbouw en geotechniek Rotterdam, telefoon 06 13 27 62 29.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor